Kultur och nöje

Kontroverser och kallt krig i "Call of duty"

Som vanligt är det en hel del action i 'Call of duty: Black ops cold war'. Pressbild.
Foto: Activision/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Storsäljande förstapersonsskjutaren "Call of duty" riktar in sig på 1980-talet och kalla kriget.
– Vi hamnar alltid i mitten av någon kontrovers, säger regissören Dan Vondrak.
PREMIUM

"Call of duty: Black ops cold war" är namnet på höstens utgåva av den populära spelserien, som en gång i tiden utspelade sig under andra världskriget, men som sedan dess har besökt en mängd olika epoker och konfliktzoner.

Den här gången är det de amerikanska utvecklingskontoren Treyarch och Raven Software som har knåpat ihop titeln, och tidsperioden är tidigt 1980-tal.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Bokrecensioner

Rushdies Quichotte lämnar läsaren mållös

Salman Rushdie.
Foto: Randal Slavin
Kultur och nöje
Bok/Recension Nora Wurtzel har läst Salman Rushdies Quichotte.

Från det inledande stycket till det vrickade avslutet har Salman Rushdie fångat Cervantes omständliga språk och framförallt – hans humor. I Rushdies Don Quijote-inspirerade roman Quichotte möter vi Ismail Smile, en åldrad kringresande försäljare vars enda sanna relation är med TV-apparaten och människorna därinne. Anställd på sin kusins företag kör han kors och tvärs i USA för att sälja opiodläkemedel och i ensamheten börjar gränsen mellan verklighet och studieinspelade program luckras upp.

Onåbar på ny nivå

Ismail Smile är upp över öronen förälskad i tv-profilen Salma. Trots att hon är tredje generationens filmstjärna, den förste skådespelaren att slå i både Holly- och Bollywood, samt utnämnd till Oprahs efterträdare, bestämmer att han sig för att uppvakta henne. Den gamle, och galne, föreställer sig att han genom att behandla Salma som en äkta dam kan vinna hennes hjärta och därför ska han uppvakta henne per post genom signaturen ”Quichotte”.

Att enbart läsa Salma som en spegling av Cervantes Dulcinea blir otillräckligt, då Ismail (som nu blivit till Quichotte) älskar en kvinna som är onåbar på en helt ny nivå.

Quichotte är så pass ensam att han i längtan efter en familj ber om en son, som genom ett under uppstår ur ett meteorregn. Sonen Sancho och är till en början en hägring, svartvit och suddig i konturerna likt ett gammalt fotografi, men succesivt materialiseras han och kliver snart in som en av berättarrösterna i romanen. Sancho är en trotsig tonårsson som vill göra sig fri, men stöter på vissa svårigheter då han är en hallucination och enbart existerar som en produkt av Quichottes fantasi.

Uppluckrade gränser

Parallellt med Quichotte och Sancho presenteras också Författaren, mannen bakom narrativet med den galne försäljaren. Författaren och Quichotte är ungefär lika gamla och födda i samma stadsdel i Bombay och efter hand luckras gränserna upp – Quichotte blir Författaren och Författaren blir Quichotte.

Kopplingarna till Cervantes Don Quijote är många men inte överväldigande. Rushdie har lånat formen och namnen från den spanske mästaren, men detta är trots allt en pikaresk med en galen man i huvudrollen – kopplingarna till andra verk är så många att det är omöjligt att snappa upp allt. Det är inte heller ett problem, för språket och humorn räcker nog för den som har en grundläggande kännedom om Don Quijote.

För att ta del av alla blinkningar och referenser måste du vara inläst på tidig och modern sci-fi, sett alla säsonger av Bachelor, känna till majoriteten av alla otaliga gudar som funnits i tid och otid samt minnas HC Andersens sagor från barndomen. Det är rymdäventyr och saga med gästspel av Homeros och Disneys goda fe. Det är postapokalyps och Cervantes – och det är alldeles, alldeles underbart.

Ett välkommet inspel är den parodiska hyllningen till Eugene Ionescos Noshörningarna, som i Rushdies tolkning utspelar sig i ett litet samhälle där befolkningen börjat förvandlas till mammutliknande mastodonter. Här är Ionesco, förklädd till Mr. Jonesco, med som motellägare i en liten stad i New Jersey.

En nattsvart sida

Vad som är en finurlig och rolig roman har också en nattsvart sida. För om läsaren för en sekund stannar till är det ett bottenlöst sorgligt livsöde som Quichotte tilldelats. Rushdie har skapat en ensam tok, som inte har handlat väl i sitt liv, men som trots allt inte förtjänar det mörker som är hans verklighet.

Hans oändliga hopp och entusiasm, tron på att Salma verkligen kommer att älska honom, blir smärtsam när han sänder henne ett fotografi av sig själv som hon ger till säkerhetsavdelningen.

Quichotte är en vansinnigt virvlande berättelse, hela tiden på gränsen mellan sant och inbillat och där tid, rum, personer och minnen luckras upp och byggs ihop i nya konstellationer. Det enda som är konstant är läkemedelsindustrins fiffel, rasismen och de psykiska sjukdomarna. Verkligheten är rasister som mördar och ett vansinnigt hat mot alla med brun hud. Det kan vara svårt att beskriva något som lämnat en mållös och Salman Rushdies Quichotte definitivt totalt skogstokig.

FAKTA

Bokrecension

Bok

Quichotte

Författare: Salman Rushdie

Förlag: Albert Bonniers

Kultur och nöje

I gråzonernas intressanta land

Utställning på Galleri Wallner
Foto: Britte Montigny
Kultur och nöje
Konst Britte Montigny riktar konstblicken mot Galleri Wallner i Simrishamn.

Leonard Forslund, född i Landskrona, verksam i Köpenhamn sedan tidigt 1980-tal, är tillbaka på Galleri Wallner, denna gång (tillika för första gången i Sverige) i sällskap med sin livskamrat sedan mer än 30 år, skulptören Elisabeth Toubro. Han med målningar på temat skymningsmåleri. Hon med tredimensionella verk på temat attributskulpturer. Slår man ihop dem blir det utställningen Skymningsattribut, det vill säga sådant som hör skymningen till. Gråzoner inte bara mellan natt och dag, utan också mellan moral och omoral, då och nu. I måleriet är skymningen ett ingenmansland där allt är möjligt och där det inte riktigt går att lita på sina ögons vittnesbörd.

 Leonard Forslund. Skymningsmåleri: Springa för livet, 2019.
Leonard Forslund. Skymningsmåleri: Springa för livet, 2019.
Foto: Foto: Britte Montigny

Leonard Forslund studerade vid Danska Konstakademin under en stor del av 1980-talet, det vill säga under just den tid då postmodernismen slog igenom på allvar. Forslund tog den till sig. Mina tidigaste minnen av hans konst går tillbaka till de år då han i den florentinska 1400-talskonstens blonda färgskala och mot kritvit bakgrund presenterade fragment ur målningar av Piero della Francesca och Paolo Uccello. Ekon från det förflutna smög sig in i vår tids ”nu”. Skapade länkar bakåt som en påminnelse om nödvändigheten av kontinuitet för att det ska gå att tala om vidareutveckling och uppdateringar. I princip är Leonard Forslund oförutsägbar och har lyckats undgå att hamna i ett fack som det står ”Leonard Forslund” på.

Leonard Forslunds skymningsmåleri. Verket Vilse, 2020.
Leonard Forslunds skymningsmåleri. Verket Vilse, 2020.
Foto: Foto: Britte Montigny

Inte desto mindre tycker jag mig ana att just fragmenteringar som spränger upp bildytan och skapar nya verkligheter är en av de viktigaste hörnstenarna i hans konst – också i de skymningsmålningar som han nu visar. Träd som sotsvarta siluetter mot dramatiskt skymningsfärgade himlar och spegelblanka tjärnar. Landskap med ekon av arkitektur som inte låter sig definieras och därför förmedlar en känsla av vilsenhet. Och människor går vilse. Går sig trötta och lägger sig att vila. Springer i skräck. Lyfter sina händer i bön om hjälp. En räv stannar upp och lyssnar spänt, förstärker känslan av den oro som målningarna förmedlar. Endast i seriens första målning, Det sista trädet, anas en väg som kommer ingenstans ifrån och vars slut inte kan skönjas. Men ändå en väg, något att följa. Övriga målningar återger väglösa skogslandskap där människan är utlämnad på samma sätt som hon en gång var i den tyske romantikern Caspar David Friedrichs målningar.

Elisabeth Toubro. Konfrontationsryggsäck: To be or not, 2019.
Elisabeth Toubro. Konfrontationsryggsäck: To be or not, 2019.
Foto: Britte Montigny.

Under åren har jag uppfattat Elisabeth Toubro som en neutral konstnär som med vissa rötter i minimalismen (gestaltad i 1990-talets bokstavsverk) förutsättningslöst arbetar med formdialoger och den konstnärliga potentialen hos olika material.

På Galleri Wallner möter en för mig ”ny” Elisabeth Toubro. Dialogerna har blivit konfrontationer. Konfrontationsryggsäckar skapade av bokstäver (To be or not). Av ett knippe bröst som leder tankarna till efesiernas mångbröstade fruktbarhetsgudinna Diana. En konfrontationsryggsäck med feministiska förtecken som leder rakt till utställningens elva attributskulpturer. Dessa är skapade av trästubbar försedda med olika kvinnliga attribut (blond peruk, högklackade skor, behå, solhatt), texttavlor som ytterst handlar om nedvärderande kvinnoattityder och #metoo-teman, (något som Köpenhamns nu avgångne borgmästare gjort brännande aktuellt).

Elisabeth Toubro. Konfrontationsryggsäck: Bröst, 2019
Foto: Britte Montigny

Stubbarna iförda sina attribut står på bord med lådor. I dessa ligger texter med utsnitt hämtade ur de delar av den grekiska-romerska mytologin som handlar om gudinne- och nymfförtryck (bland annat Jupiter-Juno-Io-Argus, Apollo-Daphne). Med hjälp av trästubbarna och deras attribut samt en god portion humor tillför Elisabeth Toubro myterna en såväl feministisk som postmodernistisk dimension. På ett utomordentligt sätt knyts hela utställningen ihop (Den springande flickan i Leonard Forslunds målning skulle kunna vara en modern Daphne på flykt undan Apollo). Den komprimerade utställningstiteln ter sig närmast självklar och än en gång cementeras postmodernismens roll som en nyskapande och oumbärlig länk till såväl historien som till konst- och kulturhistorien.

Elisabeth Toubro. Alberte, 2020.
Elisabeth Toubro. Alberte, 2020.
Foto: Britte Montigny

FAKTA

Konst

Galleri Wallner, Simrishamn

Utställning: Leonard Forslund och Elisabeth Toubro: Skymningsattribut.

Öppet: Torsdag-söndag klockan 12.00-17.00 till och med den 22 november.

Kultur och nöje

Spotify släpper lektioner i musikproduktion

Jennie och Cecilia Vaz är några av artisterna som lär ut sina knep i musikproduktion. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Spotify vill inspirera fler kvinnor till att skapa musik och släpper på tisdagen via sitt initiativ "Equalizer project" en serie gratis videolektioner, eller tutorials, i musikproduktion. Bland annat visar syskonen Jenny och Cecilia Vaz i duon Vaz hur de skapar beats, Rixmixningsverkets studiochef Linn Fijal ger en lektion i pianoinspelning och artisten Tami T bjuder på sina bäst tips för att arbeta effektivt i studion.

"Det sätt jag själv har lärt mig om musikproduktion är genom tutorials. Jag älskar att leva i en tid där du kan plocka information som andra har gjort tillgängligt för vem som helst och det känns väldigt kul att få berätta om hur jag gör saker", säger Tami T i ett pressmeddelande.

Den 10 november ska "Equalizer project" också hålla ett virtuellt inspirationssamtal med brittiska Charli XCX. Anmälan görs på projektets hemsida .

Kultur och nöje

Trump har förvirrat komikerna

Donald Trump har fått komiker att börja ifrågasätta sin yrkesroll, menar Anders S Nilsson och Folke Rydén. Arkivbild.
Foto: Chris O'Meara/AP/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Donald Trumps hittills fyra år i Vita huset har inte bara satt avtryck i politiken utan också bland komikerna. I en ny dokumentärfilm skildrar Folke Rydén och Anders S Nilsson humorkriget mellan komikerna och presidenten.

Den 22 oktober hölls den sista debatten inför det amerikanska presidentvalet mellan den sittande presidenten, republikanen Donald Trump, och utmanaren, demokraternas Joe Biden. Dokumentärfilmaren Folke Rydén, som har varit USA-korrespondent för SVT och länge följt amerikansk politik, blev förvånad. Trump var överraskande nedtonad.

– Han har vevat mycket på sistone och haft en accelererande fart på sina uttalanden och utspel. Så det här var en delvis ny sida han visade upp, säger Folke Rydén.

För det är en betydligt mer högljudd Trump som visas upp i dokumentären "Trump och komikerna – humorkriget". Där berättar Folke Rydén tillsammans med "Parlamentet"-programledaren Anders S Nilsson om hur Trumps presidentskap har underminerat många av komikernas skämt och på sätt och vis förstört för komikerna.

Donald Trump, som har en bakgrund i underhållningsbranschen, vet vad som går hem och hur han ska formulera sig slagkraftigt, menar Rydén.

– Trump har gjort det svårt att skämta och driva med honom. Hur gör man ett skämt av ett skämt? Han har alla de komponenter en framgångsrik komiker har, men lägg där till att han är världens mäktigaste man så blir det kusligt.

Splittrat komiker

Anders S Nilsson menar att Trump numera representerar något som tidigare var förbehållet komikerna – att slå mot det politiskt korrekta. Och att han därmed har satt komikernas roll under lupp och fått dem att ifrågasätta sig själva, och varandra.

– När Trump kom blev många komiker aktivister över en natt. Från en fri roll där de slog mot alla såg de det nästan som sitt ansvar att göra sig av med Trump. Medan andra tyckte att det inte är en komikers roll, säger Anders S Nilsson.

Han tycker också att hantverket som komiker delvis har försvunnit i och med Trumps inträde i Vita huset.

– Det är något slags nyordning där man inte behöver göra satir på honom. Man kan bara ta det han säger och säga det, så skrattar folk. Han skriver ju manuset åt "Saturday night live". Det är det här med att verkligheten överträffar dikten.

Ny tid

I dokumentären intervjuas såväl amerikanska komiker som Bill Maher, Noam Dworman och Julianne Simitz, som svenska komiker och USA-experter – däribland Petra Mede, Kristoffer Appelquist och Carina Bergfeldt.

– De hade så mycket intressant att säga. Inte minst hur de analyserade Trump och kunde känna igen sig i hans sätt att agera och vara mot publiken, säger Folke Rydén.

TT: Hur gör du som journalist för att sakligt skildra en president som av flera beskrivs som en pajas?

– Man får använda perspektivet av Trumps väljare. Man måste ta dem på allvar och det gjordes inte för fyra år sedan. Det är lätt att förfasa sig över Trump och himla med ögonen. Vi var många som trodde att han aldrig skulle sitta kvar, men tji fick vi, nu är han kanske på väg mot fyra nya år, säger Rydén.

Han menar att vi sedan några år tillbaka lever i en ny tid, där världen som vi en gång kände den har försvunnit och kanske aldrig kommer tillbaka igen.

– Det har blivit så att vi lyssnar på komikerna efter visdomsord och skrattar åt politikerna. När det egentligen borde vara tvärtom. och Trump är det främsta exemplet på det, säger Folke Rydén och tillägger:

– Numer säger jag att humor är allvarliga saker.

Sally Henriksson/TT

Anders S Nilsson och Folke Rydén har gjort dokumentärfilmen 'Trump och komikerna - humorkriget' som sänds i TV4 och C More. Pressbild.
Anders S Nilsson och Folke Rydén har gjort dokumentärfilmen "Trump och komikerna - humorkriget" som sänds i TV4 och C More. Pressbild.
Foto: FRP
Petra Mede är en av de svenska komiker som intervjuas i dokumentären. Arkivbild.
Petra Mede är en av de svenska komiker som intervjuas i dokumentären. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT
Den amerikanske komikern och samhällskritikern Bill Maher är en av de som medverkar i 'Trump och komikerna – humorkriget'. Arkivbild.
Den amerikanske komikern och samhällskritikern Bill Maher är en av de som medverkar i "Trump och komikerna – humorkriget". Arkivbild.
Foto: Janet Van Ham/HBO/AP/TT

FAKTA

Fakta: "Trump och komikerna - humorkriget"

Dokumentärfilm av Folke Rydén och Anders S Nilsson.

Premiär 27 oktober på TV4 och C More.

Medverkande i urval: Bill Maher, Noam Dworman, Julianne Simitz, Trae Crowder, Catfish Cooley, Ginger Billy, Chad Riden, Filip Hammar, Fredrik Wikingsson, Ginna Lindberg, Carina Bergfeldt, Kristoffer Appelquist, Sissela Kyle, Magnus Betnér, Petra Mede, Annika Lantz, Babben Larsson, Måns Möller, Mikael Tornving, Claes Malmberg.

Folke Rydén är journalist och dokumentärmakare. Mellan 1989 och 1996 var han SVT:s USA-korrespondent. Han har tidigare skildrat amerikansk politik och presidenter i dokumentärerna "Från Clinton till Clinton" (2016) och "Från Bill till Barack" (2008). I över 20 år har han och fotografen Dan Jåma följt samma amerikanska väljare och dokumenterat hur deras politiska åsikter har förändrats genom åren.

Anders S Nilsson är mångårig programledare för humorprogrammet "Parlamentet i TV4. Han började sin karriär på Z-TV och har också bland annat skrivit manus till och regisserat komediserien "Hjälp!" och producerat dokumentärfilmerna "Fotbollsbarnen" för SVT:s "Dokument inifrån" och "Verklighetens Rain Man" för TV4.

Kultur och nöje

Swift först över miljonen sålda skivor i år

Taylor Swifts 'Folklore' har sålts i mer än en miljon exemplar. Arkivbild.
Foto: Charles Sykes/AP/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Taylor Swifts senaste skiva "Folklore" gör ett jättehopp uppåt på amerikanska Billboardlistan och är åter nummer ett i USA, rapporterar Billboard .

"Folklore", som förra veckan låg tia på albumlistan, är nu för tredje gången uppe på listans tron och totalt har den legat etta i åtta veckor.

Det stora lyftet den senaste veckan innebär också att skivan nu sålts i över en miljon exemplar i Nordamerika – den första skivan att nå den milstolpen i år.

Beskedet innebär också att sångerskans samtliga studioinspelade skivor sålt över en miljon exemplar.

Martin Yngve/TT

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Game Lounge

5 hetaste trenderna i casinobranschen just nu

Game Lounge Utbudet när det kommer till att spela casino på nätet är enormt. Bara inom Sverige finns i dag cirka 200 licensierade online casinon och den stenhårda konkurrensen om kunderna tvingar därför spelbolagen att ständigt att se över och utveckla sina olika produkter för att hänga med i trenderna. Inte minst sedan införandet av den nya spellagen med licenssystem i januari förra året har mycket förändrats på den svenska onlinespelmarknaden och, ja, att påstå att även 2020 inletts på ett i många avseenden händelserikt sätt vore knappast någon överdrift.

Här nedan listas de 5 hetaste trenderna i casinobranschen just nu:

Uppköp och sammanslagningar

Nyheten som slog ned som en bomb i slutet av juni om att den börsnoterade live casino-leverantören Evolution Gaming lagt ett bud på den ledande slotsutvecklaren NetEnt fick nog en och annan att höja på ögonbrynen. Inte minst sett till det faktum att priset för affären värderas till svindlande 19,6 miljarder kronor. Men redan under 2019 kunde man skönja en ökad trend av sammanslagningar inom casinobranschen och så sent som i februari köpte till exempel Betsson upp konkurrenten Gaming Innovation Groups varumärken, där bland annat Rizk och Kaboo ingår.

Fokus på esport och poker

Casinobranschen har precis som de flesta andra branscher påverkats av den rådande coronapandemin. Tusentals inställda sportevenemang till följd av virusets framfart runt om i världen har tvingat många spelbolag att ändra fokus och vidta åtgärder. För Kindred Group som bl.a. äger välkända Unibet har de uteblivna matcherna/ligorna å andra sidan inneburit ett uppsving för esport och poker. Enligt speljätten har intresset för dessa båda spelformer ökat rejält under de senaste månaderna.

Spela casino utan registrering

Att spela sina favoritslots eller bordsklassikerna Black Jack och Roulette utan att behöva genomgå någon lång och krånglig registreringsprocess har blivit allt mer populärt och numera är konceptet “Pay N Play” standarden hos majoriteten av Sveriges online casinon. Hos jämförelsetjänsten SveaCasino.se finns exempelvis en rad olika nätcasinon med licens som erbjuder direkt spel via bankidentifiering.

Stärkt konsumentskydd

Debatten om konsumentskydd och spelansvar tycks vara ständigt närvarande på den svenska onlinemarknaden. En stor anledning till omregleringen 2019 handlade just om att motverka spelberoende och under coronakrisen har diskussionerna kring ämnet intensifierats ännu mer, framförallt från politiskt håll. Enligt spelminister Ardalan Shekarabi (S) har det ökade spelandet på nätet på grund av den sociala isoleringen under pandemin bidragit till regeringens beslut om att införa tillfälliga spelansvarsåtgärder. Förordningen, som trädde i kraft den 2 juli och upphör vid årsskiftet, innebär till exempel att de licensierade spelbolagen numera får erbjuda en casinobonus på maximalt 100 kr. Även insättningsgränser på högst 5 000 kr/ vecka har införts.

Introducering av Swish som utbetalningsmetod

Den flerfaldigt prisbelänta betalningstjänsten Swish, som idag används av över sju miljoner svenskar, gjorde bejublad entré hos landets online casinon i samband med spellicensen förra året. Den snabba och säkra mobilappen fanns då till en början endast tillgänglig som insättningsmetod, men under våren 2020 meddelade Svenska Spel att man som första spelbolag i landet börjat erbjuda Swish också som utbetalningsalternativ. Sedan dess har flera andra välkända spelaktörer som t.ex. Betsson och Unibet infört funktionen, och bli inte förvånad om du kommer att ha möjlighet att göra uttag med Swish hos i princip alla casinon med licens innan årets slut.

Kultur och nöje

Sabaton skjuter upp turné

Gruppen Sabaton spelar inte i Sverige nästa år. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje
PREMIUM

Metalbandet Sabaton skjuter upp sin Sverigeturné till följd av pandemin.

Gruppen hade tänkt ge sig ut på de svenska vägarna i början av nästa år, men riktar nu i stället in sig på 2022.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Kultur och nöje

Stämningsansökan mot "Borat" avslås

'Great success!' Sacha Baron Cohen klarar sig undan att bli stämd för sin nya 'Borat'-film.
Foto: Amazon Studios/AP/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje
PREMIUM

Det blir ingen rättssak av den stämningsansökan som lämnades in mot komikern Sacha Baron Cohen och teamet bakom den nya "Borat"-filmen.

Enligt Deadline har en domare i Georgia fattat beslutet med hänvisning till en rad felaktigheter i stämningsansökan, som även påtalats av den anklagade sidan.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Kultur och nöje

Houston passerar miljardgränsen på Youtube

Whitney Houston passerar miljardgränsen på Youtube postumt. Arkivbild
Foto: Mark J Terrill/AP/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje
PREMIUM

Den amerikanska r'n'b-artisten Whitney Houstons låt "I will always love you" har visats över en miljard gånger på Youtube.

Därmed är låten den fjärde låten från 1990-talet som lyckas med bedriften, efter The Cranberries "Zombie", Nirvanas "Smells like teen spirit" och Guns N'Roses "November rain", skriver Variety .

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL