Annons

187 kidnappade uppges ha räddats i Nigeria

Publicerad 8 oktober 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Tomma skolbänkar sedan kriminella gäng kidnappat fler än 300 flickor i en skola i Jangebe i Zamfara tidigare i år. Flickorna släpptes senare.
Tomma skolbänkar sedan kriminella gäng kidnappat fler än 300 flickor i en skola i Jangebe i Zamfara tidigare i år. Flickorna släpptes senare.Foto: Sunday Alamba/AP/TT

Nigeriansk polis uppger att 187 personer som kidnappats av beväpnade gäng i delstaten Zamfara i nordvästra delen av landet har befriats.

Sedan december förra året har gängen riktat in sig på skolor, byar och motorvägar för att där kidnappa människor och kräva lösensummor för dem.

Annons

Förra månaden bröt polisen telekommunikationerna i Zamfara för att göra det svårare för brottslingarna att kommunicera med varandra.

Polisen uppger att man har genomfört insatser mot grupperingarna de senaste veckorna, och har visat upp bilder på människor i trasiga kläder som väntar på att transporteras hem.

Den senaste tiden har de beväpnade gänget blivit mer våghalsiga och bland annat attackerat militärposteringar, slagit till mot ett fängelser för att frita fångar och skjutit ned ett stridsflygplan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons