Annons

Ovana svenska målskyttar i Ryssland

Det var stort svenskfokus i mötet mellan Krasnodar och Rubin Kazan.
Tre av fyra mål kom från blågula fotbollsspelare.
Publicerad 17 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Kristoffer Olsson är sannerligen ingen van målskytt för sitt Krasnodar.

Men i första matchen efter landslagsuppehållet gjorde 25-åringen ett mål hemma mot Rubin Kazan när han satte det viktiga 2–0-målet i upptakten på den andra halvleken. Den svenske landslagsmittfältaren utnyttjade ett försvarsmisstag, stal bollen och rundande målvakten innan han enkelt tryckte in sin första fullträff på över ett år i Krasnodar-tröjan.

Annons

På tilläggstid satte sedan Marcus Berg 3–0 innan gästerna reducerade och spikade slutresultatet till 3–1. På tal om ovana målskyttar var det Carl Starfelt, som landslagsdebuterade förra veckan, som gjorde sitt första ligamål för Kazan när han nickade till. Viktor Claesson spelade också i matchen för Krasnodar. Han byttes in i halvtid och tvingades sedan utgå i den 83:e minuten efter att ha tagit sig mot ljumsken, skriver Aftonbladet .

På tisdag går Krasnodar in i Champions League-gruppspelet för första gången när de inleder borta mot Rennes. Chelsea och Sevilla finns i samma grupp.

I mötet mellan Chimki och Spartak Moskva blev Jordan Larsson målskytt för gästerna. Han gjorde 3–1-målet i mötet som huvudstadslaget vann med 3–2.

Simon Norberg/TT

Carl Starfelt under svenska fotbollsherrarnas senaste landslagssamling.
Carl Starfelt under svenska fotbollsherrarnas senaste landslagssamling.Foto: Anders Wiklund/TT
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons