Annons

Norsk succé i Sölden — Jakobsen körde ur

Det blev norsk succé i alpina premiären i Sölden. 20-årige jättetalangen Lucas Braathen tog sin första världscupseger.
Enda svensken Kristoffer Jakobsen körde ur.
Publicerad 18 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Sveriges Kristoffer Jakobsen körde ur i det första åket i Sölden. Arkivbild.
Sveriges Kristoffer Jakobsen körde ur i det första åket i Sölden. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Den norska återväxten inom alpina sporten verkar vara säkrad. I sin 23:e världscuptävling tog Lucas Braathen sin första seger.

Braathen vann 0,05 sekunder före Marco Odermatt, Schweiz. Braathen var femma efter det första åket, men kunde nere i målfållan se hur konkurrenterna inte kunde slå honom.

Annons

När Gino Caviezel, den schweiziske ledaren efter det första åket, tappade sitt övertag och slutade trea, kunde det norska jublet bryta ut.

20-årige Braathen har ett junior-VM-silver i super-G från 2019 som bästa resultat hittills, men fick nu sitt genombrott i världseliten.

Braathen tog rampljuset från landsmannen Henrik Kristoffersen, som vann storslalomcupen förra säsongen, men som nu slutade delad femma.

Den enda svensken i startfältet var Kristoffer Jakobsen som med startnummer 61 hade svårt att göra sig själv rättvisa i pisten i Sölden. Strax efter den andra mellantiden körde Jakobsen ur.

Nu väntar ett tävlingsuppehåll i över en månad för världscupåkarna. Nästa storslalomtävling är inte förrän helgen 5-6 december i Val d'Isère.

Mikael Forsell/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons