Annons

Fogerty hotar Trump med domstol

Publicerad 18 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
John Fogerty. Arkivbild.
John Fogerty. Arkivbild.Foto: Barry Brecheisen/AP/TT

John Fogerty har fått nog av att Donald Trump spelar Creedence Clearwater Revivals "Fortunate son" vid sina kampanjmöten.

I ett inlägg på Twitter skriver den amerikanske rockikonen att han har hotat med rättsliga efterspel om inte Trumpkampanjen slutar spela låten. Fogerty skrev "Fortunate son" under Vietnamkriget och han tycker att presidenten är ett bra exempel på just det som han vänder sig mot i låten.

Annons

"Som veteran var jag äcklad av att vissa personer tilläts att bli undantagna från att tjäna vårt land eftersom de hade tillgång till ekonomiska och politiska privilegier", skriver han.

"Faktumet att Trump underblåser hat, rasism och rädsla är ännu desto större skäl att vara besvärad av att han använder min låt", avslutar han.

Trump verkar ha satt i system att reta upp artister genom att olovligen spela deras låtar. Nyligen krävde Phil Collins att få slippa ackompanjera Trumpmöten , och tidigare har artister som Neil Young, The Rolling Stones och Rihanna framfört liknande protester.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons