Annons

Häller frityrolja i kurvor för att sladda

Publicerad 18 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
En cyklist körde omkull och slog i huvudet och fick föras till sjukhus. Arkivbild.
En cyklist körde omkull och slog i huvudet och fick föras till sjukhus. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen på Gotland har gått ut med en varning till allmänheten om olja som ligger på vägbanan, rapporterar helagotland.se .

– Vi misstänker att motorburen ungdom aktivt häller ut frityrolja i kurvor och backar för att kunna sladda, vilket medför stor halka, säger Thomas Rasch, stationsbefäl vid polisen, som själv ringde upp redaktionen för att sprida uppgifterna.

Annons

Hittills har polisen fått larm från Langs väg och Snäckbacken. På Langs väg körde en cyklist omkull vid 12-tiden på söndagen och slog i huvudet. Personen fördes till sjukhus med misstänkt hjärnskakning. Polisen hittade då dunkar vid sidan om vägen.

Enligt polisen kan vägbanan uppfattas som våt men i själva verket är det olja och väldigt halt.

Polisen har upprättat flera anmälningar, både om miljöbrott, framkallande av fara för annan och eventuellt vållande till kroppsskada.

– Det här är verkligen allvarligt, det är farliga saker, särskilt om det kommer tvåhjuliga trafikanter, säger Thomas Rasch till Helagotland.

Niklas Svahn/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons