Annons

Här rasar småhuspriserna

Publicerad 6 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Bostadspriserna sjönk i december.
Bostadspriserna sjönk i december.Foto: Amir Nabizadeh/TT

Ytterligare en mätning visar nu på fallande bostadspriser i Stockholm under december månad. SBAB tillsammans med bostadssajten Booli redovisar nu statistik som visar att lägenhetspriserna föll med två procent i Storstockholm, medan utvecklingen var svagt uppåt i Storgöteborg (0,4 procent) respektive Stormalmö (2,2 procent).

"December brukar normalt vara en lite svagare period på bostadsmarknaden men utvecklingen under den gångna månaden var splittrad med både upp- och nedgångar beroende på region och boendeform", säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB i ett pressmeddelande.

Annons

Även när det gäller småhuspriserna är bilden splittrad. I Stockholm skedde en ökning (0,5 procent), medan Göteborg backade svagt (0,1 procent) och Malmö föll tydligt (minus 4,9 procent).

"Under 2021 förväntar vi oss en betydligt mindre uppgång i bostadspriserna än den vi såg under 2020", säger Robert Boije.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons