Investor höjer utdelningen

Wallenbergsfärens maktbolag Investor föreslår en utdelning om totalt 14 kronor för 2020.
Dessutom planeras en aktiesplit där en befintlig aktie ska ge fyra nya.
Publicerad 21 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Investors vd Johan Forssell. Arkivbild.
Investors vd Johan Forssell. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Investors aktie stiger knappt en procent på Stockholmsbörsen.

Substansvärdet uppgick den 31 december till 546 miljarder kronor, eller 713 kronor per aktie. Under fjärde kvartalet innebär det en ökning av substansvärdet med 9 miljarder kronor, eller 2 procent, enligt bolagets bokslutskommuniké.

Styrelsen föreslår en utdelning till aktieägarna på 14 kronor per aktie uppdelad på två utbetalningar. Den ena utbetalningen, på 10 kronor, i maj och sedan 4 kronor i november. Det kan jämföras med förra årets utdelning på 9 kronor per aktie.

"Pandemin har haft omfattande effekter, men våra företag anpassade sig snabbt och 2020 var ett starkt år för Investor. Som alltid är framtiden svår att förutspå. Därmed är hög flexibilitet fortsatt av största vikt", säger Johan Forssell, vd på Investor i en kommentar.

Utöver utdelningen föreslår styrelsen en så kallad aktiesplit. Vid spliten är avsikten att en befintlig aktie ska ge fyra nya, uppger Viveka Hirdman-Ryrberg, kommunikationsdirektör på Investor.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.