Annons

Irland släpper på virustyglarna inför jul

Publicerad 27 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Polis på patrull på en av Dublins huvudgator i oktober. Irland lättar på begränsningarna efter sex veckors tuffa karantänsregler. Arkivbild.
Polis på patrull på en av Dublins huvudgator i oktober. Irland lättar på begränsningarna efter sex veckors tuffa karantänsregler. Arkivbild.Foto: Niall Carson/PA via AP/TT

Irland låter samhällslivet vakna till liv – åtminstone lite grann – inför julen. Flera restriktioner som införts med anledning av smittspridningen kommer att dras tillbaka.

Premiärminister Micheál Martin säger att det "inte kan och inte kommer bli den sortens jul som vi är vana vid",men tillägger att dessa förändringar kommer att ge irländare lite respit efter att de tvingats leva med strikta regler, denna gång i sex veckors tid.

Annons

– När vi lättar på restriktionerna går vi så långt som vi tror att det är möjligt för att uppnå den bästa balansen mellan hälsa, ekonomi och sociala faktorer, men inte längre än så, säger Martin i ett tv-sänt tal.

Butiker, museer och bibliotek kommer att få hålla öppet från och med den 1 december. Etablissemang som serverar mat kommer att få öppna några dagar senare. Över helgerna kommer det vara tillåtet att beblanda sig med andra hushåll och resa över länsgränserna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons