Annons

Stoppades med 97 liter amfetaminolja

Första gången misslyckades smugglingen på grund av covid-19-pandemin.
Andra gången var tullen beredd och när skåpbilen stoppades i Trelleborg hittades 97 liter amfetaminolja, som i förädlad form hade varit värd närmare tio miljoner kronor.
Publicerad 19 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
När tullen slog till mot smugglarna hittades 97 liter amfetaminolja i deras skåpbil. Arkivbild.
När tullen slog till mot smugglarna hittades 97 liter amfetaminolja i deras skåpbil. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 43-årig man och tre misstänkta medbrottslingar står nu inför rätta i Göteborgs tingsrätt, misstänka för bland annat synnerligen grov narkotikasmuggling.

Polisen hade följt den misstänkte huvudmannen under en tid. Han är nu åtalad bland annat för ett smugglingsförsök tillsammans med en annan man i början av maj, en resa som fick avbrytas på grund av att de nekades inresa i Tyskland.

Annons

Två veckor senare greps 43-åringen och en kvinna när de körde av Tysklandsfärjan i Trelleborg. De misstänks ha hämtat amfetaminoljan i Nederländerna.

Enligt ett pressmeddelande från polisen hade amfetaminet i missbrukarled varit värt omkring 9,8 miljoner kronor.

"Vi har märkt att det blir mer och mer vanligt att man smugglar in amfetaminolja i Sverige för att sedan förädla den på plats i lokala narkotikalaboratorier", säger Christina Lindgren, chef för spaningssektionen i Storgöteborg, i ett pressmeddelande.

Bland de andra åtalspunkterna mot mannen och medbrottslingarna ingår grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

Jens Bornemann/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons