Annons

Google får grönt ljus för köpet av Fitbit

Publicerad 17 december 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Fitbit är en av världens största tillverkare av aktivitetsarmband. Arkivbild.
Fitbit är en av världens största tillverkare av aktivitetsarmband. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP/TT

EU-kommissionen gav på torsdagen Google grönt ljus för att köpa Fitbit, som är en av världens största tillverkare av aktivitetsarmband. Några av villkoren för godkännandet är att Google inte använder hälsodata från europeiska användare till sin marknadsföring eller hämmar konkurrensen i allt för stor utsträckning. Enligt kommissionen har Google gått med på villkoren, initialt för en tioårsperiod.

"Google kommer inte att använda den hälsodata som samlas in från de handledsburna enheterna och andra Fitbit-enheter till sina Google-annonser", skriver EU-kommissionen i ett uttalande.

Godkännandet kommer drygt ett år efter det att Google meddelade att bolaget ville köpa Fitbit. Nu hoppas bolagen kunna slutföra affären före årsskiftet. Google uppges betala 2,1 miljarder dollar, motsvarande runt 17 miljarder kronor för Fitbit.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons