Annons

Emiratisk delegation på väg till Israel

Publicerad 20 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Israels nationelle säkerhetsrådgivare Meir Ben-Shabbat, till vänster, tar farväl av en emiratisk företrädare under ett besök i Abu Dhabi den 1 september. Arkivbild.
Israels nationelle säkerhetsrådgivare Meir Ben-Shabbat, till vänster, tar farväl av en emiratisk företrädare under ett besök i Abu Dhabi den 1 september. Arkivbild.Foto: Nir Elias/AP/TT

En delegation från Förenade arabemiraten är på väg till Israel för det första officiella besöket i landet någonsin. Detta efter att länderna i september nådde en överenskommelse, framförhandlad av USA, om att normalisera sina relationer.

De emiratiska företrädarnas flygplan har lämnat Förenade arabemiratens huvudstad Abu Dhabi med kurs mot Ben Gurion-flygplatsen i Tel Aviv, enligt flygspårningssajten Flightradar24.

Annons

Besöket kommer att begränsas till flygplatsen för att minska smittspridningsrisken, meddelar israeliska företrädare.

USA har framställt överenskommelsen om normaliserade relationer som ett sätt att stärka stabiliteten och främja fred i regionen. Palestinierna har dock beskrivit Förenade arabemiraten och Bahrains beslut som ett svek.

Israel och Förenade arabemiraten har skrivit under flera handelsmässiga avtal sedan i mitten av augusti, då de meddelade avsikten att normalisera sina relationer.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons