Annons

Göteborgs-Posten öppnar redaktion i Stockholm

Publicerad 20 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Göteborgs-Posten öppnar en redaktion i Stockholm.
Göteborgs-Posten öppnar en redaktion i Stockholm.Foto: Adam Ishe

Göteborgs-Posten öppnar en redaktion i Stockholm. Tre reportrar ska på plats rapportera om det västsvenska perspektivet med huvudstaden som utgångspunkt.

"Många göteborgare har GP som sin primära nyhetskälla och därför ska vi nu bli ännu bättre på att bevaka riksfrågor i allmänhet och riksfrågor med bäring för västsvenskar i synnerhet”, säger GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist i ett pressmeddelande.

Annons

Sedan den norska koncernen PNV Media där norska Polaris ingår tog över som huvudägare i Stampenkoncernen , där Göteborgs-Posten ingår, har situationen på tidningen stabiliserat sig. Både antalet läsare och prenumeranter ökar.

"De västsvenska perspektiven och frågeställningarna missas ofta av riksmedierna men med den här satsningen säkerställer vi att göteborgarna och västsvenskarna får den bevakning av dessa frågor som de förtjänar", säger Christofer Ahlqvist.

Stockholmsredaktionen är en del av en större satsning som totalt innebär nyanställningar på fem personer. Stockholmsredaktionen ska bestå av reportrar inom ämnena nyheter, politik och ekonomi.

Jonas Dagson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons