Annons

Liverpool och Man U backar ny superturnering

Publicerad 20 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Manchester United gillar idén om en ny superturnering i fotboll.
Manchester United gillar idén om en ny superturnering i fotboll.Foto: Owen Humphreys/AP/TT

De engelska storklubbarna Manchester United och Liverpool ställer sig positiva till Internationella fotbollsförbundet Fifas planer på att skapa en ny jätteturnering, European Premier League, rapporterar Sky Sports. Enligt den engelska tv-kanalen kan turneringen bli verklighet redan 2022.

Enligt Sky Sports källor förs samtal med mer än tolv lag från Europas fem bästa ligor - den engelska, franska italienska och spanska - om att vara en del av turneringen.

Annons

Den amerikanska Wall Street-banken JP Morgan uppges vara redo att gå in med motsvarande omkring 52 miljarder för att finansiera turneringen.

Europeiska fotbollsförbundet Uefa är negativt inställt till planerna på European Prermier League, eftersom en ny turnering kan få stora konsekvenser för Champions League.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons