Annons

Tre personer anhållna efter skjutning i helgen

Publicerad 23 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Tre personer har anhållits, misstänkta för grova brott efter skjutningar i Södertälje i helgen. Arkivbild.
Tre personer har anhållits, misstänkta för grova brott efter skjutningar i Södertälje i helgen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tre personer har anhållits efter helgens två skjutningar mot bostadshus i Södertälje. Ingen skadades fysiskt vid händelserna, men enligt polisen befann sig människor i bostäderna vid båda tillfällena, natten mot fredag och sent på lördagskvällen.

Händelserna har enligt polisen koppling till stadens kriminella nätverk. De anhållna är män, 20 till 25 år gamla. De misstänks för "grova brott", men polisen vill inte säga vilken brottsrubricering det handlar om. Fler gripanden väntar, uppger polisen på sin sajt.

Annons

TT: Betyder det här att fler personer kan ha varit med vid händelserna?

— Just nu går det inte att säga något mer eftersom det är känsligt utredningsläge, säger presstalespersonen Per Fahlström, som inte heller vill berätta om de anhållna misstänks för båda eller bara den ena skjutningen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons