Annons

Mål i debuten: "Det här har man drömt om"

Landslagsdebut – och mål direkt.
Filippa Curmark fick en drömstart på landslagskarriären.
– Ja, att göra mål i sin debut, det har man ju drömt om lite, säger hon.
Publicerad 22 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Filippa Curmark blev målskytt direkt i sin landslagsdebut.
Filippa Curmark blev målskytt direkt i sin landslagsdebut.Foto: Adam Ihse/TT

Filippa Curmark har på sin mittfältsposition varit ett av utropstecknen i serieledande Göteborg FC den här säsongen. Nu har hon fått göra sin landslagsdebut också.

Curmark fick chansen med en halvtimme kvar av EM-kvalet mot Lettland. I slutminuterna blev 25-åringen dessutom sista målskytt i 7–0-segern.

Annons

– Det var en hörna som jag går upp och ska försöka nicka, men den dimper ner framför mig, så jag slänger, mig och lyckas få den på volley upp i nättaket, säger Curmark.

– Det är klart att jag mår bra, det är en härlig känsla att få göra debut samtidigt som jag är väldigt glad för att vi vann.

Efter den fina säsongen i damallsvenskan fick Curmark chansen i landslaget redan till kvalmatcherna i september. Men först nu fick hon speltid.

"Naturligt val"

Matchen var ett bra tillfälle att få visa upp sig, konstaterar Curmark.

– Klart att man alltid vill göra sitt bästa och imponera på tränarna, visa att man vill vara här och spela, säger hon.

Förbundskapten Peter Gerhardsson är också full av lovord om debutanten, som han tycker passar perfekt på positionen som vanligtvis innehas av veteranen Caroline Seger.

– När vi valde att ta ut Seger efter 60 minuter var hon ett naturligt val, säger Gerhardsson.

– Hon är ganska tuff, spelskicklig och har ett väldigt bra tillslag. Hon har visat att hon vill vara med och konkurrera på den här nivån, helt klart.

"Spindel i nätet"

Filippa Curmark håller med om att en "Seger-roll" på mittfältet passar henne bra.

– Den känns naturlig den rollen, jag gillar att jobba hårt i defensiven och jobba lite som en spindel i nätet, styra offensiven framåt, säger hon.

Annons

– Men vilken position det blir spelar mig inte så jättestor roll. Jag spelar där tränaren vill ha mig och får ut mest av mig.

Jens Bornemann/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons