GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Miljonbidrag till ny busstation

Genom att Trafikverket går in som medfinansiär får Östra Göinge kommun över fem miljoner kronor i bidrag för att bygga en superbusstation i Broby.
Broby • Publicerad 22 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Trafikverket går in som medfinansiär för bygget av Broby station. Genom det står det också klart att Östra Göinge kommun beviljats bidrag om 5,2 miljoner kronor för bygget.

Bygget ingår i det framtida superbusskonceptet och byggstarten är planerad till andra halvan av 2021. Sedan tidigare har såväl Hanaskog som Knislinge fått busstationer som är anpassade för att kunna hantera framtida superbussar. Bygget i Broby förväntas vara klart våren 2022, meddelar kommunen.

– Det är jättebra att vi nu kommer igång med Broby station. Vi siktar hela tiden framåt och med denna satsning möjliggör vi för den framtida superbussutbyggnaden som vi planerar för. Superbussarna är en del av samhällsutvecklingen som görs i kommunen och också något som kommer att främja väldigt många, till exempel pendlare som snabbare och bekvämare kommer att kunna ta sig till och från sitt arbete, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) till Östra Göinge kommuns hemsida.

Kommunen har tillsammans med andra initierat idén med superbussar som även planeras på andra håll i Skåne. Syftet är att kollektivtrafiken ska utvecklas även i de delar av Skåne som saknar järnväg, som exempelvis i Östra Göinge. En del i projektet är att befintliga busshållplatser uppgraderas till busstationer.

För närvarande finns detaljplanen för Broby station ute på granskning hos berörda myndigheter, sakägare och organisationer fram till och med den 11 november.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.