Annons

Publikbeskedet lindrar inte Brynäskrisen

Brynäs har hamnat i ekonomisk kris på grund av coronapandemin och måste varsla personal. Dagens publikbesked ändrar inte den krassa verkligheten.
– Nej, det är för liten skillnad tyvärr, säger Brynäs klubbdirektör Michael Campese.
Publicerad 22 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Glest på publikplats i Brynäs hemmaarena. Dagens positiva publikbesked ger ingen lindring ekonomiskt för Gävleklubben.
Glest på publikplats i Brynäs hemmaarena. Dagens positiva publikbesked ger ingen lindring ekonomiskt för Gävleklubben.Foto: Erik Simander/TT

Gefle Dagblad och Aftonbladet uppgav i onsdags att ett tiotal personer på Brynäs kansli kommer att varslas. Enligt Aftonbladet kommer spelarna också att få sänka sina löner med tolv procent.

Campese vill inte kommentera uppgifterna närmare:

Annons

– Vi håller på att förhandla och tittar på de delarna, men vi är inte klara. Vi tittar på alla kostnader och personalorganisationen är en del. När vårt paket är klart kommer vi att gå ut med det, säger han till TT.

Coronapandemin har slagit hårt mot klubbarna och hade publikgränsen på 50 personer legat kvar hela säsongen hade Brynäs budgeterat med en förlust på 41 miljoner kronor.

Dagens regeringsbesked ger ingen lindring ekonomiskt.

– Jag har jätterespekt för hälsoläget, men om vi bortser från det så är det marginell skillnad. Det här är ju platser som går till säsongskort som vi redan har fått betalt för. Det goda i det är att vi kanske slipper betala tillbaka. Men det är ingenting som gör att det lyfter intäktsmässigt, säger han och fortsätter:

– Men det är klart som tusan att det är positivt att fler får gå på idrott.

Brynäs klubbdirektör hoppas att 300 åskådare är första steget mot mer publik.

– Under sju månader har man blivit lite luttrad, men jag hoppas det och att vi framför allt sköter oss och tar ansvar. Det skulle kunna göra att vi får ta in fler framöver och det tycker jag vi borde få göra.

Göran Sundberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons