Annons

Djurgården straffvann i Växjö: "Kändes bra"

Tillbaka efter tre matchers sjukfrånvaro och målskytt direkt.
Manuel Ågren visade Djurgården vägen till att ända Växjös starka hemmasvit.
– Kul att vara tillbaka, det kändes bra att spela igen, säger Ågren efter 3–2-segern efter förlängning.
Publicerad 2 januari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Jacob Josefson avgjorde för Djurgården. Arkivbild.
Jacob Josefson avgjorde för Djurgården. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Efter drygt sju minuters spel satte Manuel Ågren tonen genom att pricka in Djurgårdens ledningsmål. Passningen, från Rhett Rakhshani, var vacker och ställde Växjös försvar totalt.

– En kanonpassning. Sedan sköt jag direkt, vilket gjorde det svårt för honom (Växjös målvakt Viktor Fasth) att hinna med i sidledsförflyttningen, säger Manuel Ågren till TT om sitt mål.

Djurgården dominerade

Annons

Växjö kom till spel som SHL:s starkaste hemmalag, ett faktum som inte alls märktes av under den inledande perioden. Djurgårdens dominans var stundtals total och 2–0-målet, signerat Robert Nardella, kom som ett brev på posten.

– En av våra bästa perioder hittills under säsongen, säger Manuel Ågren.

Gästerna från Stockholm såg ut ha krattat manegen tför att vinna bekvämt. Men plötsligt, som från ingenstans, kom lite medgång för Växjö. Smålänningarna fick med sig en utvisning. Powerplayspelet såg skakigt ut, men efter lite flipperspel i anfallszon studsade pucken fram till Jack Drury som stänkte dit Växjös viktiga reduceringspuck. Målet betydde även att Drury antecknade sig själv i målprotokollet för femte matchen i följd.

Drurys mål blev starten på en uppryckning som gav smålänningarna nytt hopp om en tolfte raka seger på hemmaplan. Halvvägs in i den tredje perioden blev Andrew Calof siste spelare på den puck som innebar kvitterat läge på resultattavlan.

Josefson avgjorde

Det oavgjorda resultatet kvarstod när matchklockan signalerade för 60 spelade minuter. 1.14 in i förlängningen tilldömdes Djurgården ett straffslag. Växjös målvakt Viktor Fasth bromsade puckens fart, men straffskytten Jacob Josefson fick se trissan passera mållinjen i knapp styrfart.

– Jag tycker att vi förtjänade alla tre poäng. Vi ville väldigt gärna vinna nu när det blev förlängning, att förlora hade känts surt, säger Manuel Ågren.

Djurgården återvände efter matchen till hotellet i Växjö för att ladda om inför de båda lagens nästa möte som äger rum redan under måndagskvällen.

– Det är det närmaste en småländsk jul jag kommer denna vinter, säger Oskarshamnsbördige Manuel Ågren om vistelsen i Växjö.

Ola Karlman/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons