GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lägger ner outletbutik

Situationen för heminredningsbutiken Affari Outlet, före detta Fröjd af Sverige, var ansträngd redan innan pandemin. Och under pandemin har beslutet tagits att stänga för gott. Tre personer blir arbetslösa.
OSBY • Publicerad 23 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Det är det internationella grossistföretaget Affari AB, med ett 40-tal anställda i Osby, som har drivit butiken mitt i centrala Osby. Vd Magnus Torin förklarar att det inte längre var lönsamt att driva butiken där man tidigare också serverade mat och där matgästerna kunde kombinera matintaget med att köpa med sig något i den kombinerade butiken/restaurangen.

Egen tillverkning

Nu blir det helt och hållet grossistförsäljning till återförsäljare över hela världen som står på företagets meny. Dock hålls dörren på glänt för fortsatt outletförsäljning i Osby.

Vd Magnus Torin:

– Vi kommer att vara med på de stora outletförsäljningarna i Osby och också hålla egna outletdagar framöver.

– Det är bara att konstatera att de fysiska butikerna hade det kärvt redan före pandemin och under pandemin knäcktes många, både av det som händer här och omvärlden. Däremot har heminredning gått bättre än till exempel kläder och skor, konstaterar han.

Affaris butik i Osby läggs ner.
Affaris butik i Osby läggs ner.Foto: Maja Ögren Andersson

Inget läge att anställa

Affari omsatte under förra året cirka 115 miljoner kronor och verksamheten startade 1998. Merparten av företagets produkter tillverkas i Asien.

I dagsläget finns ingen möjlighet att anställa de som har arbetat i butiken, förklarar Magnus Torin.

– Nej, just nu har vi inte möjlighet. Så är situationen för många företag just nu.

Vad som händer med lokalerna som Affari har hyrt är oklart i dagsläget.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.