Förlust för Real Sociedad trots Isaks mål

Alexander Isak hittade målet igen, men svenskens frisparksfullträff gav inga nya La Liga-poäng. Levante vände 0–1 till 2–1 mot Real Sociedad.
Publicerad 19 december 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Alexander Isak blev målskytt när Real Sociedad föll mot Levante.
Alexander Isak blev målskytt när Real Sociedad föll mot Levante.Foto: JOSE JORDAN/AFP/TT

Alexander Isak fick spela från start borta mot Levante och det dröjde inte länge innan landslagsanfallaren hade tackat för förtroendet med ett mål. I 22:e minuten sköt han 1–0 för Real Sociedad, med en frispark som touchade i muren och ställde hemmalagets målvakt.

Det var Isaks tredje mål i årets La Liga och hans första på nästan en månad. Men Real Sociedad fick inte med sig några poäng hem till San Sebastián.

Ledningen höll bara i drygt fem minuter innan Roger kvitterade för Levante. Sedan gjordes inga fler mål förrän i den 87:e minuten, då Jorge de Frutos pangade in Levantes 2–1.

Real Sociedad ligger tvåa trots fem raka ligamatcher utan seger, men är samtidigt det enda laget som har spelat 15 matcher i en haltande tabell. Serieledande Atlético Madrid har till exempel bara spelat tolv matcher, men är ändå tre poäng före.