Annons

Storbråk i Malmö – slogs med dammsugarrör

Gång på gång blossade ett familjerelaterat bråk under söndagskvällen.
MALMÖ • Publicerad 25 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Det familjerelaterade bråket blossade upp vid flera tillfällen på olika platser i Malmö under söndagskvällen.
Det familjerelaterade bråket blossade upp vid flera tillfällen på olika platser i Malmö under söndagskvällen.Foto: Karsten Petersen

Ett större bråk med uppemot 30 personer inblandade bröt under kvällen ut i Malmö. Personerna slogs med tillhyggen och dammsugarrör.

Polisen fick in flera larm från boende i närheten av Folkets park vid 19.50-tiden. Vittnen beskriver bråket som något familjerelaterat.

Annons

– Vi har ett 30-tal personer inblandade i detta. Här har man sett tillhyggen i form av något järnrör, något dammsugarrör, och någon form av påk också. Slåss rejält, enligt uppringarna, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Bråket avstyrdes relativt snabbt och ingen person behövde föras till sjukhus.

– Inget brott är konstaterat mer än två stycken som ska tillbringa natten i fyllecell, och en misstänkt för våldsamt motstånd mot polis. Det är ingen som vill anmäla någonting, säger Evelina Olsson.

Men bara en halvtimme senare kom nya samtal från vittnen om att personer som deltagit i bråket förflyttat sig några hundra meter och börjat slåss på nytt. Polisen har varit på plats och det finns inga uppgifter om att någon skadats allvarligt.

– Det var lugnt när vi kom dit, eventuellt kommer vi att upprätta en anmälan om misshandel, säger Olsson.

Strax före 22 blossade bråket upp ännu en gång, denna gången på Värnhemsvägen. Flera larm ringdes in till polisen där man pratade om skrik och bråk.

– Vi har inte fått helt bekräftat att det rör sig om samma personer, men det verkar vara på samma grund, säger Evelina Olsson.

– Vi åker dit med patruller, och det är stökigt. Denna gången anträffar vi två skadade som behöver åka in till sjukhus. De är talbara, men är inte villiga att prata med oss om vad som hänt, säger Evelina Olsson.

En person blev här omhändertagen med hänvisning till LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, och en avlägsnades från platsen.

Finns det risk att det blossar upp ännu en gång?

– Det är svårt att sia om hur det fortsätter. Men vi är beredda med patruller, säger Evelina Olsson.

TT
Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons