Annons

De är mest populära tv-tjänsterna

Publicerad 26 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Netflix och Amazon Prime tillhör de mest populära tjänsterna. Arkivbild.
Netflix och Amazon Prime tillhör de mest populära tjänsterna. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Svenska tv-tittare föredrar Netflix framför inhemska tjänster som Viaplay och C More. Det visar en ny mätning av Svenskt kvalitetsindex.

I undersökningen får Netflix 71,9 poäng på nöjdhetsskalan – jämfört med 68,8 poäng för Dplay, 67,9 poäng för VIaplay och 67,8 poäng för C More.

Annons

Högst betyg bland tittarna, 72,2, får kategorin "övriga". Till den räknas bland annat nykomlingarna Disney Plus och Amazon Prime.

Nöjdhetsskalan går till 100. Företag och branscher som ligger under 60 poäng brukar ha svårt att behålla sina kunder medan 75 poäng eller mer pekar på en stark relation mellan kund och företag.

Mer än hälften av deltagarna tycker att strömmad tv är en fullgod ersättare till tablå-tv. Tre fjärdedelar tittar lika mycket eller mer på strömningstjänster som på traditionell tv. Den strömmade tv-branschen som helhet får 69,2 poäng, vilket kan jämföras med 61,1 poäng för digital-tv-branschen.

Mätningen bygger på 4 222 intervjuer, som utfördes under september och oktober i år.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons