Annons

Elfsborg närmast segern i kampmatch

Kampfotboll utan mål eller segrare blev melodin när Varberg tog emot Elfsborg. Gästerna var närmast att hitta rätt och ta tre poäng.
– Vi skapar lägen, men är inte cyniska nog i deras straffområde, säger Johan Larsson i Elfsborg.
Publicerad 26 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Kampfotboll i Varberg. Erion Sadiku i hemmalaget hinner före Elfsborgs anfallare Per Frick. Till vänster Junes Barny i Varberg.
Kampfotboll i Varberg. Erion Sadiku i hemmalaget hinner före Elfsborgs anfallare Per Frick. Till vänster Junes Barny i Varberg.Foto: Adam Ihse/TT

Stundtals dominerade Elfsborg mot Varberg. Det var också Boråslaget som hade flest målchanser, bland annat ett ribbskott som Robert Gojani skickade iväg från mittplan i 72:a minuten.

– Vi förlorade två poäng. Det känns som att vi är det styrande laget över det stora hela. De har en tiominutersperiod i första när vi fokuserar på lite fel saker, mycket snack med domaren och ett spel som vi kanske inte riktigt behärskar, säger Johan Larsson offensiv högerback i Elfsborg.

Annons

Om Elfsborg vunnit, hade man knappat in avståndet till serieledande Malmö till åtta poäng. Nu är det tio. Att gå ifatt Malmö är omöjligt, tror Larsson.

– Det handlar om Europaplatser för oss, framhåller han.

Många kryss

Den rutinerade 30-åringen vill se ett Elfsborg som offrar sig lite mer helhjärtat i offensivt straffområde.

– Ibland gäller det att offra en tand för att få göra mål, eller för att nån annan ska få göra mål. Löpa in i nån, eller glidtackla den där sista metern bara för att nå bollen. Där är vi inte riktigt än, säger Johan Larsson.

– Vi har haft såna här matcher ganska ofta, att det står och väger lite och vi inte haft förmågan att kunna punktera och få till det avgörande målet, fortsätter Larsson.

Elfsborg har spelat oavgjort i 13 av sina 25 allsvenska matcher denna säsong.

Krigar hela vägen

I den nedre delen av tabellen kämpar nykomlingen Varberg för att undvika dras in i bottenstriden. Laget har bara tagit två poäng totalt i de sex senaste omgångarna.

– Vi gör det bra på det sättet att vi krigar hela vägen in, säger Joakim Persson, tränare i Varberg, efter 0‒0 mot Elfsborg.

– Vi har rätt mycket tur de sista 10-15 minuterna. De får ett väldigt tryck på oss, konstaterar Persson.

Med facit i hand är han ganska nöjd att ha fått med sig en poäng.

Annons

– Den kan betyda mycket, säger Joakim Persson inför de fem avslutande omgångarna.

Micke Larsson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons