Annons

Ingen allvarligt skadad efter Kirunakrock

Sex personer fördes till sjukhus efter en minibussolycka öster om Kiruna. Ingen av dem drabbades av allvarligare skador, uppger region Norrbotten.
Publicerad 26 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Flera personer har förts till sjukhus efter en krock utanför Kiruna. Arkivbild.
Flera personer har förts till sjukhus efter en krock utanför Kiruna. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Olyckan inträffade strax efter klockan ett på måndagseftermiddagen, då en minibuss åkte av vägen. Ambulanshelikopter, ambulans, räddningstjänst och polis larmades till olycksplatsen vid mellan Kiruna och Svappavaara.

Vägen stängdes under några timmar av på grund av räddningsarbetet, men kunde vid 15-tiden öppnas för trafik igen.

Annons

Enligt polisen flögs en ambulanshelikopter till olycksplatsen, men den kunde på grund av vädret inte lyfta därifrån. De skadade skickades därför till sjukhus med vanlig ambulans.

Två personer, ett barn i skolålder och en vuxen person, fördes till Kiruna sjukhus med lindriga skador och har sedan dess fått lämna sjukhuset.

Resterande fyra fördes till Gällivare sjukhus. Två ungdomar och en person i 60-årsåldern bedömdes ha lindrigare skador, och två av de tre har lämnat sjukhuset. Den fjärde personen, en man i 50-årsåldern, ska heller inte vara allvarligt skadad men är fortfarande under utredning på akuten.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons