Annons

Konstnärsnämnden och Sida i nytt samarbete

Publicerad 26 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Carin Jämtin, generaldirektör på Sida. Arkivbild
Carin Jämtin, generaldirektör på Sida. ArkivbildFoto: Jonas Ekströmer/TT

Konstnärsnämnden och och biståndsorganet Sida inleder ett nytt samarbete för att länka ihop kultur- och biståndspolitiska insatser. Konstnärer i Sverige och internationellt ska stödjas för att bidra till biståndsmål inom exempelvis yttrandefrihet och demokratiskt samhällsbyggande.

På sikt ska samarbetet bli en del av Sveriges internationella utvecklings- och kultursamarbete.

Annons

"Kultur är en vital del i en levnadskraftig demokrati och vi på Sida är glada över att kunna inleda samarbetet med Konstnärsnämnden i en tid då det demokratiska utrymmet är utsatt för hot och krymper i många länder", säger Sidas generaldirektör Carin Jämtin i ett pressmeddelande.

I det nya samarbetet med Sida ska Konstnärsnämnden utveckla ett internationellt programförslag för kulturpartnerskap och institutionsbyggande tillsammans med flera andra svenska myndigheter och organisationer, som Filminstitutet, Riksteatern, Skap, Patent- och registreringsverket och Kulturrådet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons