Annons

Litteraturprofiler i upprop för transpersoner

Publicerad 26 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
"Lars Kepler", författarparet Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, är två av flera hundra svenska litteraturprofiler som undertecknat ett öppet brev till förmån för transpersoners rättigheter. Arkivbild
"Lars Kepler", författarparet Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, är två av flera hundra svenska litteraturprofiler som undertecknat ett öppet brev till förmån för transpersoners rättigheter. ArkivbildFoto: Jessica Gow/TT

300 svenska litteraturprofiler höjer sin röst för transpersoners rättigheter världen över i ett gemensamt brev publicerat i Dagens Nyheter .

"Transpersoners rättigheter är mänskliga rättigheter. Alla transpersoner förtjänar jämlik behandling och respekt. Alla transpersoner ska ha rätt till vård utifrån behov. Transpersoners pronomen ska respekteras. Ni är betydelsefulla och älskade", står det bland annat i brevet signerat av författare och förläggare som Susanna Alakoski, Leffe Grimwalker, Judith Kiros, Alexander och Alexandra Ahndoril, Jessica Schiefauer, Simon Stålenhag, Eva Gedin med flera.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons