Annons

Skottlossning mot flera personer i Farsta

Publicerad 26 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Polisen har hittat spår som tyder på att skott avlossats i Farsta. Arkivbild.
Polisen har hittat spår som tyder på att skott avlossats i Farsta. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Flera skott avlossades i Farsta strand i södra Stockholm under måndagskvällen. Polisen misstänker att skotten var riktade mot några personer som befann sig i ett bostadsområde.

– Det finns ett antal personer som vi tror att det här var riktat emot, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Annons

Därför finns flera målsägande och polisen utreder händelsen som försök till mord. De misstänkta gärningsmännen verkar dock ha missat sina mål och ingen person uppges ha kommit till skada.

Larmen om smällarna kom in vid 21-tiden och då skickade man "omfattande resurser" till området, säger Carina Skagerlind.

– Alltid när vi får sådana larm åker vi rätt många, utifall att, säger hon.

Polisen kommer att gå igenom eventuellt kameramaterial från området, knacka dörr och prata med vittnen. Platsen är avspärrad för en teknisk undersökning.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons