Annons

Osäkert läge för handbolls-EM i Norge

Publicerad 26 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
På grund av coronapandemin är det inte säkert om Norge säger ja till att arrangera handbolls-EM i Trondhem i december. Arkivbild.
På grund av coronapandemin är det inte säkert om Norge säger ja till att arrangera handbolls-EM i Trondhem i december. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Handbolls-EM spelas i Danmark och Norge under december. Men nu är Norges medverkan i farozonen.

På grund av coronapandemin är det inte säkert om de säger ja till evenemanget, enligt VG, som hänvisar till andra medier. Norska Håndballforbund kommer om en och en halv vecka besluta om saken tillsammans med det europeiska handbollsförbundet EHF.

Annons

– Vi ser risken och det finns saker vi måste tänka på i samband med genomförandet. Antingen genom att komma upp med nya kloka åtgärder eller genom att bedöma om det alls är möjligt att ordna detta helt enkelt, säger norska handbollsförbundets ordförande Kåre Geir Lio till VG.

VG: Kan ni säga i från er hela mästerskapet?

– Ja. Det kan hända. Vi måste acceptera situationen som är nu. Vi planerar för allt och väljer det bästa. I själva verket kanske vi inte kan göra det här.

Sverige spelar emellertid både sitt inledande gruppspel och mellanrundan i Danmark.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons