Barca besegrade serieledarna – Isak inbytt

Publicerad 16 december 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Barcelona tog en viktig seger mot ligaledaren Real Sociedad.
Barcelona tog en viktig seger mot ligaledaren Real Sociedad.Foto: Joan Monfort/AP/TT

Barcelona med Lionel Messi i spetsen har haft en tuff höst. I hemmamötet med serieledaren Real Sociedad tog man dock en viktig 2–1-seger.

Bortalaget tog ledningen genom Alexander Isaks anfallskollega Willian José efter 27 minuter. Vänsterbacken Jordi Alba kvitterade dock för Barcelona tre minuter senare.

23-årige nederländaren Frenkie de Jong gjorde 2–1 för hemmalaget strax innan halvtid, ett mål som blev matchens sista. Isak fick hoppa in i 64:e minuten, men svensken som haft det tufft den senaste tiden, lyckades inte uträtta något.

Segern innebär att Barcelona går upp på en femteplats i La Liga-tabellen, och att Sociedad tappade serieledningen till Atletico Madrid.