Linköpings nionde raka förlust i SHL

Publicerad 12 januari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Linköpings huvudtränare Daniel Eriksson har ännu inte lett sitt nya lag till seger i SHL. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström / TT

SHL-jumbon Linköping förlorade för nionde ishockeymatchen i rad i bortamötet med Luleå.

Förlusten, som var den fjärde raka under nye huvudtränaren Daniel Eriksson som tillträdde för en vecka sedan, kom efter att LHC tappat en 1–0-ledning till 1–2-förlust.

Henrik Törnqvist gjorde 1–0 i powerplay för Linköping efter 56 sekunder i andra perioden, men Luleå hade vänt matchen drygt tolv minuter senare efter mål från Carl Mattsson och Arttu Ilomäki.

Oskarshamn vände och vann borta mot Färjestad med 3–1. Hemmalaget FBK tog ledningen med 1–0 genom Jacob Peterson i första perioden, men IKO avgjorde med två mål i andra genom Max Veronneau och Kim Strömberg. John Dahlström satte det avslutande målet i tom kasse med en minut kvar av tredje perioden.