Annons

Falk fick sitt elddop

Knappt svettig senast. Men mot Island kom äntligen elddopet för Jennifer Falk – som höll nollan i sin första "riktiga" landskamp.
– Jag kände att jag fick stor erfarenhet av den här matchen, säger hon.
Publicerad 27 oktober 2020 • Uppdaterad 30 november 2021
Jennifer Falk fick chansen på nytt i det svenska målet och höll nollan mot Island.
Jennifer Falk fick chansen på nytt i det svenska målet och höll nollan mot Island.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Hedvig Lindahl varit det givna förstavalet under lång tid i landslaget. Men när Atlético Madrid-målvakten tvingades till en knäoperation i september öppnades dörren för Göteborgs Jennifer Falk och Rosengårds Zecira Musovic.

Under EM-kvalet i september fick de stå varsin match. Nu föll Peter Gerhardssons val på Jennifer Falk både mot Lettland i torsdags och i gruppfinalen mot Island på tisdagskvällen.

Annons

– Det är små marginaler mellan de här målvakterna. Exakt varför man väljer den ena är en pågående diskussion, säger Peter Gerhardsson.

– Valet föll på Jennifer Falk den här matchen. Det var inget vi hade bestämt innan, utan det är små marginaler som avgör.

"Mest anspänning"

För Jennifer Falk blev det därmed den första "riktiga" landskampen, efter sina tidigare insatser i Algarve cup i våras samt utklassningarna i EM-kvalet mot Ungern (8–0) och Lettland (7–0) under hösten.

– Det betyder jättemycket så klart. Det är en bra erfarenhet. Jag är jätteglad att jag fick spela och att jag fick vara mer med i matchen i dag, säger Falk.

I ärlighetens namn blev det inte särskilt mycket att göra mot Island heller. Men den här gången fick hon i alla fall bjuda på några viktiga räddningar och ingripanden.

– Jag hade väl lite att göra i min första landskamp också men det var ju i Algarve, säger hon.

– Det här var nog den som jag haft mest anspänning inför men också den roligaste. Så den viktigaste och största hittills.

"Bara glädje"

Jennifer Falk har varit med i landslaget en längre tid och har bland annat ett VM-brons på meritlistan. Men det är ändå något extra att få vara med även på matcherna i stället för bara på träningarna.

– Ja, VM-bronset var jättestort så klart, men det är en häftig känsla att ha varit med och ha bidragit på planen.

Stämningen i omklädningsrummet efteråt? Rätt bra, faktiskt.

Annons

– Det är mycket sång och dans och hopp och skrik, allt möjligt, bara glädje, säger Falk.

Jens Bornemann/TT

Lasse Mannheimer/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons