Annons

Bombexplosion i pakistansk skola – åtta döda

Minst åtta personer har dödats och många har skadats i en bombexplosion i en religiös skola i Peshawar i norra Pakistan.
De flesta av de döda och skadade är studenter.
Publicerad 27 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Flera dödades när en bomb exploderade i en skola i pakistanska Peshawar, nära gränsen till Afghanistan.
Flera dödades när en bomb exploderade i en skola i pakistanska Peshawar, nära gränsen till Afghanistan.Foto: Muhammad Sajjad/AP/TT

Enligt polisen ska explosionen ha orsakats av över sex kilo sprängämnen som tagits in ett klassrum i en plastpåse under en koranlektion.

Enligt uppgifter till den pakistanska tidningen Dawn har över 110 personer skadats, däribland lärare och flera barn. Nyhetsbyrån Reuters anger 80 skadade.

Annons

Fem av de skadade uppges vara i kritiskt tillstånd.

Pakistans premiärminister Imran Khan fördömer attacken i ett inlägg på Twitter.

"Djupt bedrövad över attacken mot en skola i Peshawar. Jag beklagar den sorg de anhöriga måste känna och jag ber för att de skadade tillfrisknar snabbt. Jag vill försäkra mitt land att vi ska se till att terroristerna bakom den här fega attacken ställs inför rätta så snart som möjligt", skriver Khan.

Ingen grupp har ännu tagit på sig ansvaret för dådet, men den väpnade talibanrörelsen i landet har tagit avstånd från dådet.

Den senaste tiden har flera attacker genomförts i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen, där Peshawar ligger.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons