Annons

Liseberg tänder julgran efter folkstorm

Publicerad 27 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Den 116 meter höga ljusgranen på Liseberg kommer att tändas även i år. Arkivbild.
Den 116 meter höga ljusgranen på Liseberg kommer att tändas även i år. Arkivbild.Foto: Stefan Karlberg/Liseberg

Liseberg kommer att sprida julstämning över Göteborg även i år. Nöjesparken har ändrat sig och kommer att tända sin 116 meter höga ljusgran i mitten av november ‒ trots att man gav motsatt besked för några dagar sedan.

"Jag hade inte förstått hur mycket vår gran betyder för göteborgarna", säger Lisebergs vd Andreas Andersen i ett pressmeddelande.

Annons

Granen består av ljusslingor runt det högt belägna Lisebergstornet och kan ses från en stor del av Göteborg. Den har tänts varje år sedan 2000.

Men i år har parken varit stängd på grund av regler för att hindra spridning av covid-19. Även julsäsongen är inställd. Då beslöt man att spara in de cirka 400 000 kronor det kostar att ha granen tänd.

Beskedet möttes dock av många lokala reaktioner, och en insamling föreslogs. Då ändrade sig Liseberg.

"Om vi kan vara ett ljus i mörkret under slutet av ett mycket svårt år måste vi prioritera på ett annat sätt", säger Andreas Andersen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons