Sport

”Bland det sämsta jag varit med om”

André Reimer var inte nöjd med domaren.
Foto: Stefan Sandström
Sport
ISHOCKEY – Vi blir felbedömda i dag och det är tydliga grejer. Domarens insats är bland det sämsta jag varit med om, säger Tyringes assisterande tränare André Reimer efter 2–3 mot Mörrum

Tyringetränaren Magnus Rahm visade flera gånger under matchen sin ilska mot domaren Robin Karlsson och hans linjemän. Efter matchen stegade han mot deras omklädningsrum för att vädra sina åsikter om matchen och deras insats.

André Reimer var inte heller han nådig i sin kritik mot domarna.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Ny knapp Tyringeförlust

Foto: Stefan Sandström
Sport
ISHOCKEY Utvisningar, missade avblåsningar och hafsigt spel, så kan Tyringes förlustmatch (2–3) mot Mörrum sammanfattas.

Tyringe har varit på jakt efter säsongens första trepoängare ett tag och det syntes i inledningen av matchen. De var heta och ville mycket, och efter knappt sex minuters spel fick de med sig en utvisning på en Mörrumsspelare.

Det numerära överläget skulle också resultera i ett mål, om än på ett lite annorlunda sätt. Jacob Sandberg drog iväg ett handledsskott från blålinjen som första tog på Henrik Maersk och sedan på Casper Andersson och förbi Didrik Jansson i Mörrumsmålet.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Vägrar sälja Maradonas legendariska tröja

Diego Maradona slår in bollen med handen förbi Englands målvakt Peter Shilton i VM-kvartsfinalen 1986. Arkivbild.
Foto: AP/TT
Sport
Sport Steve Hodge var den lycklige som fick Maradonas tröja efter den ikoniska matchen mellan Argentina och England i fotbolls-VM 1986. Men trots många förfrågningar efter Maradonas död förra veckan är tröja inte till salu.
– Jag har aldrig försökt sälja den, berättar Hodge.

Fotbollslegendaren Diego Maradona gick bort i förra veckan, 60 år gammal, efter ett hjärtstillestånd.

Sedan dess har den engelske före detta landslagsmittfältaren Steve Hodge överösts med förfrågningar. Han var nämligen den som fick byta tröja med Maradona efter den historiska matchen mellan England och Argentina. Matchen där Maradona gjorde sitt Guds hand-mål och målet där han löpte 60 meter och dribblade sig förbi fem engelsmän, ett mål som utnämndes till århundradets mål av Fifa.com-läsare.

Men trots att tröjan tros vara värd omkring 17 miljoner kronor är den inte till salu.

– Jag har haft tröjan i 34 år och jag har aldrig försökt sälja den. Jag gillar att ha den. Den har ett enormt sentimentalt värde, berättar Steve Hodge.

– Människor har ringt på min dörr oavbrutet och till min telefon ringer det konstant från både nationella och internationella tv-och radiokanaler.

Steve Hodge säger att det förekommer rykten om att han vill sälja tröjan för göra sig en rejäl hacka. Något som gör honom besviken

– Det är respektlöst och helt fel. Jag försöker inte sälja den.

Tröjan finns idag på den nationella fotbollsmuseet i Manchester.

FAKTA

Fakta: Diego Armando Maradona

Född: 30 oktober 1960 i Lanús, Buenos Aires, Argentina.

Klubbar, som spelare: Argentinos Juniors 1976–1981, Boca Juniors 1981–1982, Barcelona 1982–1984, Napoli 1984–1991, Sevilla 1992–1993, Newell's Old Boys 1993–1994, Boca Juniors 1995–1997.

Som tränare: Textil Mandiyú, Racing Club, Argentinas landslag, Al-Wasl, Deportivo Riestra, Fujairah, Dorados de Sinaloa, Gimnasia de La Plata.

Landslag: 91 matcher, 34 mål.

Meriter som spelare: Spelade i fyra VM och tog VM-guld 1986 efter finalseger över Västtyskland. Var den då dyraste övergången när han 1984 gick till Barcelona för 5 miljoner dollar, samt då han två år senare flyttade till Napoli för 6,9 miljoner dollar. Förde Napoli till första ligatiteln 1987 och klubben tog ytterligare en ligatitel 1990 under Maradonaeran.

Meriter som tränare: Förde Argentina till VM 2010, där laget blev utslaget i kvartsfinal.

Övrigt: I VM-kvartsfinalen mot England (2–1) 1986 gjorde Maradona båda målen. Det första gjorde han med handen, vilket domaren inte såg, och det döptes till "Guds hand". Det andra gjorde han genom att springa själv i 60 meter och dribbla sig förbi fem engelsmän, ett mål som valdes till århundradets mål av fifa.com-läsare.

Inför sin 60-årsdag tidigare i höst skrev Maradona i ett öppet brev att på önskelistan fanns: "Jag vill göra ännu ett mål mot England, denna gång med min högra hand" och "jag skulle vilja att Napoli vinner en Scudetto (italienska ligatiteln) snart".

Om målet med handen i VM skrev han då: "Om jag hade kunnat gå tillbaka och ändra historien hade jag gjort det. Men målet är fortfarande ett mål, Argentina blev världsmästare och jag var världens bästa fotbollsspelare".

Sport

Skidskyttarna får nytt förtroende efter succén

Hanna Öberg stod för en riktigt stark insats i helgens världscuppremiär. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Sport
Sport Helgens världscup i skidskytte var en riktig fullträff för svensk del. Därför får hela truppen från den gångna premiärhelgen nytt förtroende till nästa tävling.

Under det gångna veckoslutet radade de svenska skidskyttarna upp framgång på framgång i världscuppremiären i Kontiolax. Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma fixade sensationellt dubbelt svenskt på pallen i sprinten, Hanna Öberg tog sin första seger i sprint. I samma lopp tog Johanna Skottheim sin första pallplats. Och det är bara några av de många fina resultaten.

Nu meddelar huvudtränare Johannes Lukas att samtliga får nytt förtroende inför kommande helg.

Damlaget kommer därmed bestå av: Hanna Öberg, Johanna Skottheim, Elvira Öberg, Mona Brorsson, Linn Persson, Anna Magnusson, Elisabeth Högberg (reserv).

Jesper Nelin, Peppe Femling, Malte Stefansson, Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma får alla fortsätta tävla på herrsidan.

FAKTA

Fakta: Världscupen i skidskytte 3-6 december

3 december: 13.30: 10 kilometer sprint, herrar, 16.30: 7,5 kilometer sprint, damer

5 december: 13.20: 12,5 kilometer jaktstart, herrar, 15.15: 4 x 6 kilometer stafett, damer

6 december: 12.45: 4 x 7,5 kilometer stafett, herrar, 15.15: 10 kilometer jaktstart, damer

Sport

Tvingas flytta första PL-matchen efter smitta

Flera spelare i Newcastle har testat positivt för corona. Arkivbild.
Foto: Peter Powell/AP/TT
Sport
Sport

Flera spelare och personal i Premier League-klubben Newcastle har testat positivt för corona. Därför skjuts matchen mot Aston Villa, som skulle ha spelats på fredag, upp.

Det är första matchen i Premier League att skjutas upp på grund av corona sedan ligan återstartade i juni. Aston Villa skriver i ett uttalande att de står bakom beslutet.

Redan under söndagen konstaterades positiva fall i klubben och man har stängt ner sin träningsanläggning för att minska spridningen av viruset.

"Flera spelare och personer i personalen har nu satt sig i karantän i hemmet efter att ha testat positivt de senaste dagarna." skriver klubben i ett uttalande.

Sport

Svenska EM-spelarna kan testas 20 gånger

Sveriges lagkapten Carin Strömberg i EM-genrepet. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Sport
Sport Många lag har varit coronadrabbade inför handbolls-EM i Danmark. Men Sveriges lagläkare Hampus Lüning tror inte på många fall när turneringen väl börjar.
– Det är ett rigoröst testande, säger han.

Den svenska EM-truppen reste tidigt på tisdagen mot Danmark där Tjeckien väntar i premiären i Herning på torsdag kväll.

Inför avresan hade spelarna på olika sätt coronatestats åtminstone sju gånger på kort tid – och fler tester väntar under veckorna i EM-landet. Det första direkt vid ankomst till hotellet i Silkeborg, där Blågult kliver in i den EM-bubbla som varar ända tills turneringen är över.

Många rubriker inför EM har handlat om coronasmittade spelare i flera lag, men tack vare extrema åtgärder tror Sveriges lagläkare Hampus Lüning att det kommer lugna sig när turneringen börjar.

– Jag vill gärna sticka ut hakan, jag tror inte att vi kommer se särskilt många fall, och i alla fall inte i det svenska laget. Det är ett rigoröst testande, säger han.

"Har gjort allt"

Spelare och ledare i den svenska EM-delegationen hålls isolerade i väntan på svaren från tisdagens tester, innan de kan börja leva någorlunda normalt i bubblan där de kommer bo på ett eget våningsplan på hotellet. Sedan väntar till att börja med nya pcr-tester både på onsdagen och fredagen.

Går Sverige långt kan spelarna ha hunnit testas runt 20 gånger innan EM är över, uppladdningen inkluderad.

– De har verkligen gjort allt för att det ska vara så säkert som möjligt. Det är möjligt att det rent praktiskt blir lite många tester, men hellre att man gör så och att det är säkert. I och med att det är match varannan dag – och man därmed interagerar med olika människor utanför gruppen – behöver vi testas väldigt frekvent, säger Hampus Lüning.

Sveriges lagkapten Carin Strömberg menar att det redan är vardag för de flesta spelare, efter att ha testats i klubblagen och inför EM, och tycker att det är bra med flitigt testande.

– Det är en trygghet att känna att arrangörerna, klubbarna och landslagen gör allt för att säkerställa att alla är friska. Skulle någon vara smittad är det ju av vikt att vi får reda på det så snart som möjligt så att vi kan vidta de åtgärder som behövs, säger hon.

Promenader måste bokas

Knepiga situationer kan dock uppstå under turneringens gång. Om en spelare måste lämna bubblans "röda zon" – för att till exempel uppsöka sjukhus för att röntga en hand – väntar sex dagar i karantän innan det är tillåtet att återansluta till truppen.

Och ska spelarna få röra sig i friska luften krävs speciella arrangemang. En buss måste i så fall förbokas och den kör sedan truppen till en avlägsen plats där det inte finns risk att träffa utomstående.

– Det talas också mycket om den bubbla vi kommer att bo i, men vi försöker att vända det till vår fördel och tror att den kan stärka vår sammanhållning än mer, säger Carin Strömberg, som konstaterar att det kommer bli ett speciellt mästerskap.

– Vi hade såklart gärna spelat inför fulla läktare, men samtidigt är det bara att gilla läget och förhålla oss till de förutsättningar som råder just nu. Det skulle inte funka om vi går runt och tycker synd om oss själva, vi har det trots allt väldigt bra.

Carl Göransson/TT

Sveriges lagläkare Hampus Lüning. Arkivbild.
Sveriges lagläkare Hampus Lüning. Arkivbild.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Betsson

Om Betsson casino online

Betsson Många känner idag till att Betsson är en av Sveriges och Nordens största portal för spel i olika former bland annat casinospel, betting och odds, lotter och bingo, och är man i Finland så känner de flesta till pikakasino (casinon utan registrering, på finska) som samlar de mest populära på en och samma sajt och som inte kräver registrering. Betsson är ett svenskt bolag och huvudkontoret ligger på det varma Malta.

Betsson erbjuder en hel del intressanta spel och är en stor och välkänd aktör bland många spelare i Sverige. Denna artikel kommer att handla om själva företaget Betsson men också Betssons casinospel och lyfta några av dem mest populära på sidan.

Betsson, Sveriges kanske mest populära casinoplattform

Betsson grundades redan 2001 och man drog då igång den tekniska plattformen, en teknik som var ganska ny och komplicerad då. 2002 får Betsson sin första spellicens och då i London och samma år så skapas den första hemsidan på både engelska och svenska. En viktig punkt i Betssons historia är att Betsson var en av världens första hemsidor som kunde erbjuda sina kunder livebetting, något som var väldigt nytt och blev väldigt populärt snabbt då man i realtid kunde spela på odds. Betsson blev snabbt ett av landets ledande spelbolag och sakta men säkert så introducerade man allt fler spel och även en avdelning för casino. Rätt snart öppnade man upp Betsson i flera länder och 2005 hade man redan ca 100 000 aktiva spelare på sidan till att bara ett år senare, alltså 2006 uppnå ca 400 000 aktiva spelare som just då var den mest aktiva sidan för casino och annat spel i Sverige.

Med åren så flyttar man kontoret och större delen av verksamheten från London till Malta och Betsson öppnar upp för spel i allt fler länder. Betsson är idag en väldigt populär sida för spel av alla dess slag. Casinodelen är en av dem mest populära och innehåller alla dem klassiska spelen som Texas Hold´em, Blackjack och naturligtvis Roulett. Betssons kanske populäraste spel är Poker Online om anordnar olika turneringar och liknande där man förutom pengar, kan vinna fina priser. På Casinospelens sida hittar man klassiska favoriter och nya och alla är unika på sitt sätt med olika bonusar och vinster. Dem kanske mest populära är ”The Good, The Bad And The Ugly” som naturligtvis är ett spel i klassisk westernkänsla och hela spelet känns väldigt Clint Eastwood. Money Train 2 är ett annat väldigt populärt spel liksom Rage of the Seas.

På många av spelen så finns det olika bonusar som är kopplade till olika saker, vissa av spelen har en daglig bonus medan andra har andra typer men dem allra flesta erbjuder bonusar vilket gör det extra lockande att spela. Dock finns det lite olika regler kring bonusar och vissa har ett slutdatum varför det kan vara bra att läsa på om det lite närmare. Betsson har sedan starten varit väldigt noga med att ha en tekniskt bra hemsida och spel som lockar vilket också gör att det är en av marknadens absolut största och bästa aktörer. Betsson har en fantastisk support som finns där oavsett när och som hjälper en med precis allt vad gäller sitt spelande så det känns väldigt säkert och tryggt.

Många av Betssons casinospel kan man också hitta på andra sidor men Betsson har flera av sina mest klassiska och egentillverkade spel som är otroligt populära som exempelvis ”Fury of Gods”, ”Book of Legends” eller många andra. På Betssons casinospel finns det verkligen ett spel för alla smaker och tycken, det finns otroliga 1401 bara casinospel och då ska man inte glömma alla de andra spelen vilket gör det till en variation av nöje. Betsson är en väldigt mångfacetterad sida för all slags spel och man hittar verkligen det mesta. Casinodelen är en av sidans höjdpunkter med alla dess spel som faller dem allra flesta i smaken.

Sport

Landslagsstjärnorna nominerade till årets lag

Magdalena Eriksson kan ta plats i Uefas Årets lag. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Sport
Sport Tre svenska landslagsspelare kan ta plats i Uefas årets lag. Målvakten Hedvig Lindahl, backen Magdalena Eriksson och anfallaren Fridolina Rolfö är alla nominerade

Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) har presenterat de nominerade till Årets lag.

Nu är det upp till fansen att rösta fram den bästa elvan av totalt 50 nominerade damspelare.

"Hon gjorde målet som tog Wolfsburg till Champions League-final. Haft en utmärkt säsong i Wolfsburg", så lyder en del av Fridolina Rolfös nominering.

Om Magdalena Eriksson skriver Uefa: "Mångsidig vänster- eller mittback som vann tre troféer som kapten för Chelsea under 2020. Presterade konsekvent i Chelseas triumf som obesegrade i ligan".

Hedvig Lindahl, som numera håller till i spanska Atletico Madrid, nomineras för sina insatser i båda lagen:

"Hjälpte Wolfsburg till dubbla titlar innan hon gick till Atletico i somras. Fortfarande en viktig spelare för Sverige inför EM 2022".

Lindahl är dessutom sedan tidigare nominerad till priset som världens bästa målvakt vid Fifa-galan.

Ingen svensk herrspelare är nominerad. På herrsidan finns i stället spelare som Erling Braut Haaland, , Kylian Mbappé och Bruno Fernandes med på listorna.

Sport

Plockar in fyra från Osby

Foto: Pontus Lundahl/TT
Sport
FOTBOLL I förra veckan presenterade Strömsborgs IF fyra nyförvärv och nu är lika många till klara för klubben.

Strömsborg är riktigt aktiva under fotbollens frimånad och har nu säkrat upp ytterligare fyra nya spelare, och samtliga kommer från Osby.

21-årige Adam Idström har varit ordinarie i IFK Osby de två senaste säsongerna, men väljer nu att ta steget ner i divisionerna.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Oklart om Lönsbodas framtid

Tobias Lindhe och hans Lönsboda IBK får ägna sig åt fysträning på egen hand för det dröjer innan det blir tal om seriematcher igen.
Foto: Stefan Sandström
Sport
INNEBANDY Inga matcher innan den 16 januari, och vad som händer med serien är oklart. Så är läget för division ett-laget Lönsboda IBK.

Lönsboda IBK hann med fyra matcher (en seger och tre förluster) i division ett södra Götaland innan allt spel stoppades i slutet av oktober, och det senaste beskedet från Svenska Innebandyförbundet är att serien ska vara fortsatt pausad till den 16 januari.

– Det är det vi hört, men mycket mer än så vet jag inte, säger Lönsbodas spelande tränare Tobias Lindhe.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL