Annons

Fis öppnar för ändringar i VC-schemat

Den ovissa coronasituationen i världen gör att schemat för världscupen i skidor kan ritas om. Det säger Internationella skidförbundets längdchef Pierre Mignerey till VG.
Publicerad 28 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Det kan bli ändringar i VC-schemat trots allt. Arkivbild.
Det kan bli ändringar i VC-schemat trots allt. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

I slutet av november drar världscupen i skidor igång – precis som vanligt. Efter den inledande tävlingen i finländska Kuusamo kommer VC-cirkusen dra runt i flera olika länder under fyra månaders tid.

Det är i varje fall tanken.

Annons

Flera norska åkare har öppet kritiserat Internationella skidförbundet Fis idé om att världscupen kommer att kunna genomföras som vanligt, samtidigt som coronapandemin härjar. Och nu öppnar Fis för att det kan bli förändringar i schemat. Tävlingar kan flyttas eller till och med strykas ur kalendern, säger Fis längdchef Pierre Mignerey till norska VG.

– Jag tror att det kommer vara en del tävlingar, men jag är rätt säker på att vi inte kommer kunna arrangera hela kalendern som det är tänkt, säger han till tidningen.

– Självklart lär det bli några förändringar, men jag är väldigt optimistisk på att vi kan arrangera tävlingar.

Än så länge har ingen tävling ställts in eller flyttats.

– Det finns en stark motivation hos arrangörerna och jag tänker att allt som kan bli gjort kommer bli gjort, säger Mignerey.

Mikael Widerberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons