Annons

Ukrainas president inlagd på sjukhus

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, som testat positivt för coronaviruset, har lagts in på sjukhus.
Publicerad 12 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj då han röstade i Kiev i lokalval den 25 oktober.
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj då han röstade i Kiev i lokalval den 25 oktober.Foto: Ukrainas presidentkansli/AP/TT

– Det är bättre omständigheter för patienter där (på sjukhuset), säger en talesperson.

– Det är inte allvarligt, tillägger hon, med syfte på presidentens hälsa.

Annons

Zelenskyj meddelade i måndags att han testat positivt för coronaviruset. Landets finansminister, försvarsminister samt en av presidentens topprådgivare rapporteras också ha smittats.

Liksom i övriga Europa har smittspridningen tagit fart igen under hösten i Ukraina, vilket fått regeringen att förlänga tiden för en del restriktioner till slutet av året.

I onsdags beslutade man dessutom att införa särskilt strikta restriktioner på helger i hela landet. Det innebär bland annat att verksamheter som caféer, restauranger, barer, köpcenter, gym och kulturinstitutioner måste hålla stängt på lördagar och söndagar.

Det senaste dygnet registrerades rekordmånga nya smittofall, 11 057, meddelar landets hälsominister. Samtidigt har 198 nya dödsfall rapporterats.

Totalt har drygt en halv miljon bekräftade fall registrerats i Ukraina, och 9 145 dödsfall, sedan pandemin bröt ut.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons