Annons

Corona i Luleå flyttar två matcher

Publicerad 29 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Luleå har fått ett coronafall i sin trupp. Arkivbild.
Luleå har fått ett coronafall i sin trupp. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Nu har även Luleå fått ett konstaterat coronafall i sin SHL-trupp i ishockey och fler fall misstänks.

Därför flyttas kvällens bortamatch mot Rögle, samt hemmamatchen mot just Rögle på lördag. Därefter är det speluppehåll i SHL på grund av landslagsturneringen Karjala Tournament.

Annons

"Det är den samlade medicinska bedömningen av Luleås och Rögles medicinska team som står till grund för beslutet. Luleå har bekräftade covid-fall inom laget och misstanke om ytterligare fall, därmed skjuts deras två återstående matcher innan uppehållet fram", säger SHL:s sportchef Johan Hemlin till ligans webbplats.

I Luleå har fyra spelare och en ledare har blivit sjuka den här veckan. Ett coronafall är konstaterat men alla har inte fått svar på sina covid-19-tester.

Sedan tidigare finns det coronafall i SHL-klubbarna Linköping, Djurgården och Leksand och därför är fyra matcher i kvällens omgång flyttade.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons