Annons

Spotify slår förväntningarna

Publicerad 29 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Spotify presenterar delårssiffror. Arkivbild.
Spotify presenterar delårssiffror. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Antalet prenumeranter ökar markant och Spotify ser nu en stor efterfrågan på nya marknader. Det står klart i samband med att bolaget nu släpper delårssiffror för tredje kvartalet.

Antalet premiumprenumeranter som står för hälften av Spotifys intäkter steg med 27 procent till 144 miljoner jämfört med samma period föregående år. Det var fler än analytiker förväntat sig (142,5 miljoner) enligt Refinitivs sammanställning.

Annons

I en ny prognos uppger bolaget att man ser antalet stiga till mellan 150-154 miljoner under fjärde kvartalet, även det en högre siffra än marknaden förutspått på förhand.

Enligt Spotify ser man nu också en återhämtning när det gäller reklamintäkter och dessutom en stor efterfrågan på nya marknader som exempelvis Ryssland. Omsättningen steg med 14 procent till 1,98 miljarder euro.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons