Modos skräll – vände tremålsunderläge

Tabelltvåan Brynäs ledde med tre mål inför sista perioden och var på väg mot sjunde raka segern i SDHL. Då växlade gästande Modo upp, vände och vann med 6–5 efter förlängning.
– Det är under all kritik, säger Brynäs tränare Henrik Glaas till C More.
Publicerad 11 december 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Klara Peslarova och hennes Modo skrällde borta mot Brynäs i SDHL. Modo vände 1–4 till seger 6–5 efter förlängning. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Modos seger hade varit en skräll även under normala omständigheter. Sett till lagens tabellpositioner, med Brynäs i den absoluta toppen och Modo på den undre halvan, var det klar fördel Brynäs på förhand.

Efter två perioder hade Gävlelaget dessutom gått upp i en 4–1-ledning, och var med stora kliv på väg mot en klar seger, i så fall lagets sjunde raka.

Men i slutperioden bjöd Modo på inte bara en utan två imponerande upphämtningar. Först gick Örnsköldsvikslaget upp till 4–4 på drygt nio minuter av slutperioden efter två mål av Marion Allemoz och ett av Sofia Engström.

Sedan kom gästernas tillbaka på nytt, när Brynäs Josefin Bouveng såg ut att ha avgjort matchen med sitt 5–4-mål med 39 sekunder kvar att spela. Men Brynäs fick en utvisning, Modo tog ut målvakten, och med elva sekunder kvar på klockan kvitterade Erica Rieder.

I förlängningen satte sedan Jaycee Magwood 6–5 och ordnade bonuspoängen till Modo.

Brynäs tränare Henrik Glaas var av uppenbara skäl missnöjd, och kräver nu rejäl skärpning inför lördagens toppmöte med Luleå.

– All heder till Modo, vi kommer inte alls upp i nivå. De förtjänar de här två poängen mer än vad vi gör, säger Glaas till C More.

– Spelar vi på det här viset mot Luleå, då har vi tio i arslet.