Annons

Karikatyr fick belgisk lärare avstängd

Publicerad 30 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Kommunhuset i Molenbeek där en lärare blivit avstängd efter att ha visat en Muhammedkarikatyr för sina elever. Arkivbild.
Kommunhuset i Molenbeek där en lärare blivit avstängd efter att ha visat en Muhammedkarikatyr för sina elever. Arkivbild.Foto: Wiktor Nummelin/TT

En belgisk lärare har stängts av efter att ha visat en karikatyrteckning av profeten Muhammed för sina elever.

Han gjorde det för att förklara varför den franske läraren Samuel Paty fick halsen avskuren av en 18-åring efter att under en lektion om yttrandefrihet visat Muhammedkarikatyrer.

Annons

Den belgiska kollegan hade valt en av teckningarna från den franska satirtidningen Charlie Hebdo. På bilden syns profetens könsorgan när han naken hukar sig.

– Vårt beslut baseras uteslutande på att detta var obscent. Även om det inte hade varit profeten skulle vi ha gjort samma sak, säger en talesperson för borgmästaren i Bryssel-kommunen Molenbeek om avstängningen.

Eleverna som fick se bilden är tio, elva år.

– Två eller tre föräldrar klagade, säger talespersonen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons