Annons

Ökande konsumtionssiffror i USA

Publicerad 30 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Kunder i kö utanför en Walmart-butik Decatur, Georgia. Den amerikanska konsumtionen ökade mer än väntat i september. Arkivbild.
Kunder i kö utanför en Walmart-butik Decatur, Georgia. Den amerikanska konsumtionen ökade mer än väntat i september. Arkivbild.Foto: Jenni Girtman/AP/TT

Ett positivt tecken för amerikansk ekonomi har kommit i form av nya konsumtionssiffror. I september steg privatkonsumtionen med 1,4 procent enligt ny statistik från det amerikanska handelsdepartementet. Ekonomer hade enligt Reuters sammanställning i genomsnitt förutspått en ökning med en procent och siffran var också högre än mätningen i september (1 procent).

Framförallt motorfordon, kläder och skor lyfte siffrorna även om de fortfarande är under nivån i början av året, mycket beroende på minskat flygresande och hotellbokningar. Kärninflationen var samtidigt nästintill oförändrad i september, 0,2 procent, jämfört med föregående månad.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons