Annons

Stort polispådrag efter fynd av sprängmedel

Publicerad 30 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Efter fynd av sprängmedel och ammunition har bombskyddet kallats till en gård öster om Örebro. Arkivbild.
Efter fynd av sprängmedel och ammunition har bombskyddet kallats till en gård öster om Örebro. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polis och bombskyddet undersöker gemensamt en gård öster om Örebro, efter att stora mängder sprängmedel och ammunition hittats på gården. Tillslaget gjordes i onsdags, men bombskyddet har inte haft möjlighet att undersöka gården förrän under fredagen.

– Det är inte några bomber som har stått och tickat, utan läget var lugnt. Vi satte bevakning på platsen och så fick bombgubbarna komma när de hade möjlighet, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen.

Annons

En man i 50-årsåldern har häktats misstänkt för grovt vapenbrott och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Ytterligare två betydligt äldre personer har anhållits för samma brott.

– Jag kan inte gå in på exakt vad som har hittats, men det är inte fråga om någon terroristcell eller nåt sånt här, utan det är snarare så att det är annan typ av prylar, äldre saker som har hittats, säger Lars Hedelin.

Husrannsakan på gården har pågått under hela fredagen. Platsen är avspärrad och det bedöms inte finnas någon fara för allmänheten.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons