Annons

Blodig indisk-pakistansk duell i Kashmir

Publicerad 13 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Indiska soldater i samband med en eldstrid i Kashmir i förra veckan.
Indiska soldater i samband med en eldstrid i Kashmir i förra veckan.Foto: Dar Yasin/AP/TT

Minst sex personer dödades och flera skadades i eldväxling med artilleri och handeldvapen mellan indiska och pakistanska styrkor vid den omstridda gränsen i Kashmirregionen.

Tre indiska soldater dödades och tre skadades, och enligt polisen miste också tre civila livet och tre skadades allvarligt på den indiska sidan.

Annons

"Pakistan använde granatkastare och andra vapen" och riktade "avsiktligt in sig på civila områden", skriver indiska militären i ett uttalande.

I texten står också att indiska styrkor svarade med att "orsaka omfattande skada på pakistanska arméns infrastruktur" och att dödsfall krävts även på den sidan.

Pakistanska myndigheter medger egna förluster men uppger inte hur stora de var.

Kashmir har varit delat mellan Indien och Pakistan sedan länderna blev självständiga från Storbritannien 1947. Båda länderna gör anspråk på hela territoriet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons