Annons

Löfven: Tydliga brister i vårt land

Under året med pandemin har brister i vårt land blivit tydliga och "vi ska inte tillbaka dit", säger statsminister Stefan Löfven (S) i sitt jultal.
– Efter krisen ska vi i stället bygga Sverige starkare, säger han.
Publicerad 20 december 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Statsminister Stefan Löfven (S). Arkivbild.
Statsminister Stefan Löfven (S). Arkivbild.Foto: Fredrik Ståhl/Regeringskansliet

Löfvens jultal handlade nästan uteslutande om coronapandemin och hur den påverkat befolkningen. Statsministern återkom flera gånger till den enskildes uppoffringar och förluster, och hur pandemin har fått många att förstå värdet av gemenskap.

– Vi har tvingats omvärdera vissa saker i år. När allting rullar på som det ska är det lätt att tänka att ensam är stark, att just du klarar dig själv. Men sedan händer något oväntat eller sorgligt. Då visar det sig ofta att den där ensamheten sällan är något att hålla i handen när det krisar, säger Löfven i talet.

Annons

Löfven tackade svenskarna för året som gått, och lovade ett annorlunda Sverige efter pandemin.

– I år har brister i hur vårt land är organiserat blivit tydliga. Vi ska inte tillbaka dit.

– Efter krisen ska vi i stället bygga Sverige starkare, bättre. Äldreomsorgen, tryggheten, sjukvården, skolan – vi behöver göra det än mer robust. Den samarbetsförmåga vårt land visat i år ska vi lära av. Den styrkan ska vi använda oss av när vi hanterar andra samhällsproblem, säger Löfven.

Erik Paulsson Rönnbäck/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons