Annons

New York lättar på karantänsregler

Publicerad 31 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Resenärer på John F Kennedy International Airport. Arkivbild.
Resenärer på John F Kennedy International Airport. Arkivbild.Foto: John Minchillo/AP/TT

Majoriteten av resenärerna som anländer till den amerikanska delstaten New York måste nu sitta i karantän i tre dagar och sedan testa sig för covid-19. Det meddelade New Yorks guvernör Andrew Cuomo under lördagen.

Först om det testet visar negativt får resenären bryta sin karantän. Är det positivt väntar ytterligare fyra dagars självisolering.

Annons

Resenärer måste också kunna visa upp ett negativt provresultat som utfärdats tidigast tre dagar före inresan till delstaten.

Beslutet gäller inte resenärer från angränsande delstater som Connecticut, Pennsylvania och New Jersey, från vilka många pendlar till New York. Kraven kommer inte heller omfatta New York-bor som lämnar delstaten under kortare tid än ett dygn.

De nya reglerna ersätter de tidigare mer restriktiva reglerna som tvingade alla resenärer till självisolering i 14 dagar om de besökt delstater med hög smittspridning. Nästan alla USA:s delstater omfattades av reglerna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons