Annons

Nytt erkännande om mördad i Karlskrona

Publicerad 17 december 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Vid en omhäktningsförhandling i Blekinge tingsrätt erkände en av de mordmisstänkta – dock inte mord, utan brott mot griftefriden. Arkivbild.
Vid en omhäktningsförhandling i Blekinge tingsrätt erkände en av de mordmisstänkta – dock inte mord, utan brott mot griftefriden. Arkivbild.Foto: Patric Söderström / TT

De två män som misstänks ha mördat en 57-årig man i Karlskrona i somras nekar fortfarande till mord, men en av dem har nu erkänt att han hanterat den dödes kropp.

Vid en omhäktningsförhandling i Blekinge tingsrätt erkände en 21-årig man brott mot griftefriden, rapporterar SVT Nyheter Blekinge. Tingsrätten beslutade att han ska sitta fortsatt häktad. Den andre misstänkte, en 22-årig man, har gått med på förlängd åtalstid utan att begära någon omhäktningsförhandling.

Annons

Den 57-årige mannen försvann i slutet av juli och efter bara några dagar häktades de två männen som misstänkta för människorov. I slutet av augusti blev de även häktade för mord. Kvarlevor från den mördade mannen hittades först i början av november på en skärgårdsö.

Polis och åklagare har tidigare uppgett förundersökningen väntas bli klar under våren.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons