GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Välj retorik med omsorg

Opinion • Publicerad 2 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Malmöimamen Salahuddin Barakat, som samarbetar med Svenska kyrkan och Malmö synagoga i det konstruktiva projektet Open Skåne, där representanter för världsreligionerna för dialog om en fredlig samexistens, har valt att uttrycka sig kring president Macrons tal om islam på ett sätt som gör att man ifrågasätter hans omdöme. Som en offentlig person borde Barakat veta bättre att använda hätsk retorik istället för att kritisera Macron i sak. De fraser som oroar är bland annat att han menar att Macrons rädsla för araber och muslimer är befogad, eftersom de som varit ”utsatta för Frankrikes ondska och orätt kommer att utkräva sin rätt.” Han specificerar inte hur. Nonchalansen i att uttrycka sig så svävande är stor.