Annons

Höggravid Rubensson smittad av corona

Marieholmsfödda Elin Rubensson är höggravid och väntas föda om en månad. Nu har landslagsstjärnan i fotboll testat positivt för covid-19.
Marieholm • Publicerad 12 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Elin Rubensson har smittats av covid-19. Arkivbild.
Elin Rubensson har smittats av covid-19. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

– För barnets skull är det ingen fara, men jag får gå på lite extra kontroller. Och jag är med i en studie, de har inte så mycket forskning kring det, säger hon till Aftonbladet.

Hon testade positivt för en vecka sedan och säger att hon mår förhållandevis bra.

Annons

– Det började med feber en natt och en dag, men jag brukar inte ha feber. Sen dess har det varit som en rejäl förkylning med hosta och täppt i näsan.

Göteborgsmittfältaren fick fira lagets SM-guld på hemmaplan, men hoppas vara tillbaka på fotbollsplanen så snart som möjligt efter förlossningen.

– Jag har saknat fotbollen väldigt mycket och gör det fortfarande. Det känns väldigt skönt att känna att drivet finns kvar sedan tidigare. Jag är väldigt taggad på att dra i gång, jag ska bara föda ett litet barn först, säger hon

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons