Annons

Så blir julen i SVT

Karl-Bertil Jonsson i teaterform, ny säsong av Vår tid är nu, klassikern Fanny och Alexander och Darins Globen-konsert. Det är en del av SVT:s jultablå denna vinter.
Publicerad 16 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Henrik Dorsins Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton ingår i SVT:s jultablå i år. Arkivbild.
Henrik Dorsins Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton ingår i SVT:s jultablå i år. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

– Det ser ut att bli en annorlunda jul där många inte kommer att kunna träffa sina nära och kära som de brukar. Därför känns det extra viktigt i år att SVT erbjuder program som ger publiken en känsla av gemenskap, säger SVT:s vd Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

Dagen före julafton sänds Henrik Dorsins scenföreställning Sagan om Karl-Bertil Jonssons jul, som hade premiär på Scalateatern i Stockholm 2018. Den 25 december är det premiär för den sista säsongen av serien Vår tid är nu och Ingmar Bergmans filmklassiker Fanny och Alexander visas den 26 december. Darins konsert i Globen sänds den 7 januari. Även en tv-serie baserad på Umberto Eccos deckarklassiker Rosens namn visas i åtta delar med start 27 december.

Annons

I övrigt innehåller jultablån bland annat en rad klassiker som årskrönikor, konungens jultal samt sändning från tolvslaget på Skansen – dock utan publik på grund av de rådande coronarestriktionerna.

Vem som blir SVT:s julvärd är inte presenterat än.

I början av nästa år är det sedan dags för den Malmöinspelade kriminalserien Tunna blå linjen. 17 januari visas första avsnittet.

TT
Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons